Mainos

Li Andersson peittosi jopa Rinteen: Todella ristiriitainen olo

Eduskuntavaalien ääniharaviin kuuluva vasemmistoliiton Li Andersson iloitsee henkilökohtaisesta äänisaaliistaan mutta on erittäin pettynyt puolueen ja vasemmiston vaalimenestykseen.  

– Tunteet ovat tosi ristiriitaiset, olen tosi tyytyväinen omaan tulokseen mutta pettynyt puolueen tulokseen.  

Andersson keräsi koko maassa seitsemänneksi eniten ääniä, enemmän kuin esimerkiksi SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne. Samaan aikaan vasemmistoliitto kärsi vaalitappion ja menetti kaksi edustajapaikkaa.   

– Nyt otettiin selvästi askel oikeistolaisempaan ja konservatiivisempaan suuntaan, Andersson sanoo.  

Hän ei halua tässä vaiheessa ottaa kantaa siihen, aikooko hän pyrkiä puolueen puheenjohtajaksi.  

– Politiikassa pitää edetä askel askeleelta. Nyt juuri pääsin eduskuntaan, ja se oli tavoite vaalien osalta.  

Puolueen vaalimenestys pitää Anderssonin mukaan nyt analysoida tarkasti ja katsoa, mistä ääniä jäi puuttumaan. Hänen mukaansa ongelmia oli jo ehdokasasettelussa, ja toisaalta loppukiri jäi puuttumaan. Myös hallitusvastuun Andersson arvioi rokottaneen vasemmistopuolueita enemmän kuin muita.  

Yhdeksi lääkkeeksi vasemmiston ahdinkoon nostetaan aika ajoin esille puolueiden yhdistymistä, mutta Anderssonin mielestä siihen on pitkä matka esimerkiksi taloutta koskevien linjaerojen vuoksi.  

Asiakysymyksistä vasemmistoliitto erottui erityisesti talouskeskustelussa, jossa se jäi yksin elvytystä korostaneelle linjalleen. Anderssonin mielestä linja oli oikea mutta tilanne vaikea. Voittanut linja huolestuttaa.  

– Nyt kun taloustilanne on heikko, on mahdollista, että nähdään aika rajustikin eriarvoistavaa politiikkaa seuraavan neljän vuoden aikana.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.