Mainos

Lex Nokian sisältö on hyväksytty

Eduskunta on hyväksynyt kiistellyn Lex Nokian sisällön.

Viisi vihreiden kansanedustajaa lipesi hallitusrintamasta.

Lakiesitys hyväksyttiin kuitenkin sisällöltään hallituksen esityksen mukaisena. Työnantaja saa siten oikeudet työntekijän sähköpostiliikenteen seurantaan, kun laki ensi viikolla kaikella todennäköisyydellä lopullisesti hyväksytään.

Vihreiden Johanna Sumuvuori esitti kohulakia rajattavaksi niin, että viestien tunnistetietoja saisi käsitellä vain yrityssalaisuuksien vuotojen selvittämiseksi. Näin esimerkiksi taloyhtiöt, kirjastot ja oppilaitokset olisi rajattu tunnistetietojen käsittelymahdollisuuden ulkopuolelle.

Sumuvuoren esityksen puolesta äänestivät vihreistä hänen lisäkseen Ville Niinistö, Kirsi Ojansuu, Johanna Karimäki ja Jyrki Kasvi. Hallituksen esitys voitti tässä äänestyksessä luvuin 96-66.

Vasemmistoliitto teki salissa myös pykäläkohtaisia muutosehdotuksia, joissa äänestettiin hallitus-oppositio-linjan mukaisesti.

Vastarinta ei riitä

Eduskunta päättää paljon porua herättäneen sähköisen viestinnän tietosuojalain kohtalosta lopullisesti ensi keskiviikkona. Tuolloin äänestetään enää lain hyväksymisestä tai hylkäämisestä. Koko oppositio ja ehkä osa vihreistäkin painaa myös tuolloin punaista, mutta se ei kohulain kaatoon vielä riitä.

Hallitusryhmien pelisääntöihin kuuluu, että hallituksen esityksiä tuetaan, ja mieluummin mukisematta. Ryhmäpuheenjohtajat joutuvat joskus muistuttamaan kipakastikin omiaan ja toisiaankin tästä periaatteesta.

Vihreiden irtiotot kukkuramitoin kiusallista julkisuutta keränneessä laissa ärsyttävät varmasti hallituskumppaneita, mutta eivät johtane kummempiin käräjiin. Vihreiden ryhmästä ensimmäisessä käsittelyssä kapinoi "vain" alle puolet, eikä vastaesityskään kohdistunut kiistalain kipeimpiin kohtiin.

Ainakin hallituksen nokkamies pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) otti vihreiden irrottelun tyynesti.

-En toivo, että tästä tulee yleistä tapaa, hän kuittasi asian.

(STT-MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.