F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Lewis Hamiltonilta tunnustus F1-uransa parhaasta päätöksestä – muisti Ayrton Sennan kultaisen ohjeen

1:34
Videolla juttua F1:n seitsenkertaisesta maailmanmestarista Lewis Hamiltonista.

Lewis Hamilton myöntää: hän ei olisi välttämättä F1-sarjan moninkertainen maailmanmestari ilman yhtä todella suurta päätöstä.

Kaikki johtaa juurensa vuoteen 2012, jolloin Mercedes lähti houkuttelemaan Hamiltonia itselleen. Tuolloin McLaren oli yksi F1:n kärkitalleista, kun taas Mercedes vasta rakenteli omaa projektiaan.

McLarenin jättäminen tiesi yhtä suurta riskiä.

– Oli hetkiä, jolloin mietin, että mitähän tuosta tulee. En tiennyt yhtään, että milloin voittaisin taas uudelleen. Oli pakko miettiä etuja ja haittoja, Hamilton muistelee uransa isointa päätöstä Mercedeksen sponsorin Crowdstriken haastattelussa.

– Mutta kun miettii riskienottamista, niin Ayrton Senna tapasi sanoa: ”jos et käytä pieniäkin rakoja hyväksesi, et ole enää kilpakuski”. Ja jos elämässä ei ota riskejä, pysyy vain paikoillaan.

– Olisin voinut jäädä McLarenille. Mutta jos olisin jäänyt sinne, en olisi välttämättä voittanut enää yhtään mestaruutta. Saattaisin olla yhä vain yksinkertainen maailmanmestari 14 ajovuoden jälkeen, Hamiltonin pyöritteli skenaarioita.

Hamilton otti kuitenkin riskin, joka kannatti. Mercedes on ollut kaudesta 2014 lähtien F1-sarjan kiistaton ykköstalli. Hamilton on voittanut Mercedeksellä yhteensä kuusi kuljettajien mestaruutta.

– Olen todella, todella kiitollinen siitä, että päätin ottaa tuon askeleen. Kiitos Nikin (Lauda) – levätköön rauhassa – Rossin (Brawn) ja Mercedes-väen, kun he uskoivat minuun, Hamilton iloitsee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja