Lewis Hamiltonilta poikkeuksellinen purkaus faneja kohtaan – "Olen tottunut siihen"

F1-sarjan kärjessä oleva Lewis Hamilton jakoi hyvin epätyypillistä tekstiä Kanadan GP:ssä paikalla olleista faneista, jotka käyttäytyivät häntä kohtaan hyvin kyseenalaisella tavalla.

Hamilton on tullut tutuksi kuljettajana, joka kiittelee faneja välillä jopa hyvin siirappisella tavalla. Brittikuski jakaa yleensä kehuja kisoihin paikalle tulleisiin faneihin, on sitten rata missä tahansa päin maailmaa.

Nyt ääni muuttui kellossa.

Hamilton joutui äänekkään buuauskonsertin kohteeksi sunnuntain dramaattisen kisan jälkeen. Brittikuski nappasi voiton, kun Ferrarin saksalaisässälle Sebastian Vettelille tuomittiin viiden sekunnin aikarangaistus.

Sakko oli peräisin tapauksesta, jossa Vettel ajautui nurmikolle ja palasi radalle ”vaarallisella tavalla”.

Kanadassa erityisesti Ferrari-fanit eivät tykänneet, kun ruutulipulle ykkösenä ajanut Vettel joutui luovuttamaan voiton Hamiltonille.

Seurannut reaktio ei ollut mitenkään Hamiltonin mieleen.

Mercedes-kuski puhui asiasta heti haastatteluaitauksessa, jatkaen ihmettelyä myös lehdistötilaisuudessa.

– Tämä on ollut paikka, jota olen todella rakastanut. On tuntunut siltä, että minut on aina hyväksytty täällä ja olen saanut paljon tukea. Tiedän, että Kanadassa on paljon Ferrari-faneja ja arvostan sitä. Tämä on paikka, missä voitin ensimmäisen kisani. Olen ollut monesti paalulla ja täällä on ollut aina kiva ajaa. Se ei tule muuttumaan. Mutta minusta tuntui hieman oudolta tulla buuatuksi, Hamilton kävi läpi lehdistötilaisuudessa, jatkaen:

– Ei tämä ole kuitenkaan ensimmäinen kerta, kun minulle on buuattu. Olen tottunut siihen.

– Ja annan anteeksi, Hamilton sanoi, käyttäytyen kuin ylempi valtias.

Ferrarin saksalaiskuski Vettel yritti hillitä fanien reaktioita palkintojenjaon yhteydessä. Hamilton sai raivokasta buuausta osakseen, kun hän oli ex-F1-kuski Martin Brundlen haastattelussa. Tässä vaiheessa Vettel päätti tulla väliin.

– Ei tuolla ollut mitään tekemistä Lewisin kanssa. Ei ole kiva, kun ihmiset buuaavat sinulle, joten päätin tulla väliin. Olen pahoillani, että keskeytin hänen vastauksen, mutta päätin tulla ja sanoa, että ”älkää buuatko hänelle, hän ei ole tehnyt mitään väärin”. Jos jotain, niin hän ajoi upean kisan ja laittoi minut kovan paineen alle. Nautin siitä aidosti. Mielestäni meidän välillämme on paljon kunnioitusta, eikä tämä muuttanut sitä mitenkään, Vettel totesi lehdistötilaisuudessa.

Hamiltonin kommentteja haastatteluaitauksessa:


Vettelin kommentteja haastatteluaitauksessa:


Lue myös:

    Uusimmat