Lewis Hamiltonilta ei herunut kiitettävää omista suorituksista – Sebastian Vetteliltä raa'an rehellinen kouluarvosana

Lewis Hamilton on dominoinut kesätauolle vetäytynyttä formula ykkösten MM-sarjaa, mutta Mercedeksen brittikuski ei tästä huolimatta antanut itselleen kiitettävää arvosanaa alkukaudesta. 

Hamilton lähti kesätauolle huikea Unkarin GP:n voitto taskussaan. MM-sarjaa hän johtaa nyt 62 pisteen erolla tallitoveriinsa Valtteri Bottakseen, joten Hamilton näyttää olevan matkalla uransa kuudenteen maailmanmestaruuteen.  

Hamilton ajoi kauden alkupuoliskolla kahdeksan voittoa ja kaksi kakkossijaa, ainoat kauneusvirheet olivat Itävallan viides ja Saksan yhdeksäs sija. 

Unkarin kisan kärkikolmikolta tiedusteltiin lehdistötilaisuudessa kouluarvosanoja omalle alkukaudelle.

– Sanoisin 8,8-8,9, Hamilton totesi, minkä jälkeen kolmanneksi tullut Ferrarin Sebastian Vettel tarjosi Mercedes-tähdelle täyttä kymppiä. 

– Jos kyse olisi vain tästä kisasta, numero olisi parempi. Mutta haluan jättää vielä parantamisen varaa. Tämä on ollut ehkä paras kauden aloitus tallilta ja yksi parhaista omalta kohdaltani, mutta on vielä olemassa osa-alueita, joita voimme parantaa, Hamilton tarkensi. 

Juttu jatkuu videon alla. 


Vettelin kausi on puolestaan edennyt voitoitta. 

– 5, en ole tyytyväinen ensimmäiseen puolikkaaseen. Minulla on ollut ajoittain ongelmia saada parasta irti autosta. Tuntuu, että voin onnistua paremmin toisella puolikkaalla, saksalainen perusteli. 

Toiseksi ajanut Max Verstappen ei halunnut antaa numeroa itselleen, vaikka Vettel ja Hamilton painostivat hollantilaista. 

– Inhoan numeron antamista, koska se muistuttaa minua kouluajoista, jotka eivät ole niin kaukana. Olen aina kriittinen ja ajattelen, että aina voi parantaa. Kausi on kuitenkin ollut erittäin positiivinen ja olen saavuttanut hyviä tuloksia, Verstappen totesi. 

Red Bullin hollantilaistähti on voittanut kaksi kisaa ja on MM-sarjassa kolmantena, vain seitsemän pisteen päässä Bottaksesta. 

Lähde: formula1.com


Lue myös:

    Uusimmat