Lewis Hamilton täräytti: "En pidä numero ykkösestä"

Lewis Hamilton ajoi Abu Dhabin perjantain ensimmäisessä harjoituksessa numerolla 1, mutta vaihtoi jo toisessa harjoituksessa takaisin numeroon 44. Hamilton teki selväksi, että numero 1:n käyttö jäi yhteen kertaan.  

MAINOS

F1-kauden päättävä Abu Dhabin GP viikonloppuna C Morella!

Lauantai: Harjoitukset klo 11.55, aika-ajo klo 14.55
Sunnuntai: Abu Dhabin GP klo 15.00, ennakkotunnelmat klo 13.30!

C Moren sivulle pääset tästä

 – Henkilökohtaisesti en pidä siitä (numerosta 1). Se oli vain yhtä sessiota varten. Se ei merkitse oikeastaan mitään, Hamilton sanoi.

Vuoteen 2014 saakka hallitseva maailmanmestari ajoi Formula ykkösissä numerolla 1. Silloin kuljettajat saivat itse valita kilpailunumeronsa ja Hamilton päättikin jatkaa vanhalla numerollaan 44, vaikka olisi kauden 2014 maailmanmestarina saanut ajaa 2015 numerolla 1.

Sääntöjen mukaan Hamilton saa edelliskauden maailmanmestarina käyttää numero ykköstä, jos haluaa. Abu Dhabissa Hamilton halusikin yhdessä sessiossa juhlistaa numero ykkösellä Mercedeksen saavutuksia.

– Siksi ajoin sillä (numero ykkösellä), koska olen ajanut täällä (Mercedeksellä) kuusi vuotta, emmekä maailmanmestareina ole käyttäneet numero ykköstä autoissamme, ja ajattelin, että se olisi coolia, Hamilton sanoi.

Numero on kuitenkin olennainen osa Hamiltonin tavaramerkkiä.

– 44 on erityinen numeroni. Tiimissä kaikki ovat sanoneet, että haluavat matkoillaan nähdä bussinumeron 44 tai istua esimerkiksi lentokoneessa paikalla numero 44. Siitä numerosta on tullut osa heidän elämäänsä ja samoin on omalta osaltanikin.


Lue myös:

    Uusimmat