Lewis Hamilton otti kantaa F1:n kuumaan kuljettajarulettiin, antoi mielipiteensä myös Sebastian Vettelistä – "Meidän on varmistettava se"

F1:n kuusikertainen maailmanmestari Lewis Hamilton toivoo, että tulevaisuudessa radalla nähdään useita sarjan maailmanmestareita. Hamilton uskoo Vettelillä olevan vielä annettavaa kilparadoilla.

Kaksi kertaa F1:n maailmanmestaruuden voittanut Fernando Alonso palaa kahden sapattivuoden jälkeen kuninkuusluokkaan, kun hän hyppää Renault’n ohjaksiin ensi kaudella. Hamilton ottaa Alonson takaisin F1:iin ilomielin.

– Loppujen lopuksi olen sitä mieltä, että mitä enemmän meillä on huippukuljettajia, sitä parempi se on lajille, Hamilton sanoo Sky Sportsin mukaan.

Alonso jätti F1-radat selkänsä taakse kauden 2018 jälkeen. Vaikka kaksinkertainen maailmanmestari oli yksi sarjan kärkikuljettajia, hänen lähtönsä avasi muille kuljettajille mahdollisuuden loistaa.

– Mielestäni F1 ei hävinnyt mitään, kun Alonso lähti. Jos katsoo kuljettajia, jotka ovat astuneet esiin viime vuosina, en usko F1:n menettäneen mitään. Minusta laji on kasvanut positiiviseen suuntaan, Hamilton pohtii.

Kun yksi maailmanmestari palaa, on toinen vaarassa lähteä. Sebastian Vettelin ympärillä on riittänyt paljon puhetta viime kuukausina. Ensi kaudeksi ajopaikkaa etsivän Vettelin on spekuloitu jopa lopettavan F1-uransa tämän kauden päätteeksi. Hamilton ei kuitenkaan halua kilpakumppaninsa lähtevän sarjasta.

– Jos Seb lopettaisi ennen aikojaan, se olisi sääli, koska hänellä on vielä paljon annettavaa ja voitettavaa tässä lajissa. Meidän on varmistettava, että meillä on niin monta huippukuljettajaa kuin mahdollista, joten haluamme pitää maailmanmestarit mukana, Hamilton sanoo.

Hamilton vakuuttaa, että F1 kaipaa entisiä maailmanmestareita radalle jatkossakin.

– Seb on maailmanmestari, Fernando Alonso on maailmanmestari ja se on vain hyvä asia F1:lle.

Lue myös:

    Uusimmat