Lewis Hamilton hämmästytti tietämättömällä tokaisullaan – F1-tallipomo vastaa: "Minä vain nauroin"

2:21
Videolla juttua Lewis Hamiltonin jatkosopimuksesta.

Mercedeksen brittikuski Lewis Hamilton, 36, kuuluu F1-sarjan konkareiden joukkoon. Vaikka Hamilton on pyörinyt jo pitkään ympyröissä, tulee hänellekin eteen jopa oudoksuttavan tietämättömiä hetkiä.

Yksi hämmentävä hetki sattui marraskuussa, Bahrainin GP -viikonloppua edeltäneessä lehdistötilaisuudessa.

Hamiltonilta tiedusteltiin hänen kantaansa F1:n mahdolliseen kuljettajien palkkakattoon. Tilaisuuden juontaja Tom Clarkson viittasi AlphaTaurin tallipäällikön Franz Tostin puheisiin. Tost oli todennut, että ”kuljettajien ei tarvitsisi tienata enempää kuin 10 miljoonaa vuodessa”, ja että ”heidän tulisi olla tyytyväisiä siihen, että he saavat ajaa nykypäivän autoja”.

– Kuka noin sanoi? Hamilton kyseli.

– Franz Tost, Clarkson vastasi.

– Kuka hän on? Hamilton jatkoi.

– AlphaTaurin tallipäälikkö, Clarkson informoi.

– Oh, okei, hämmentynyt Hamilton tokaisi perään.

Tost, 65, on toiminut vuodesta 2006 lähtien Toro Rosson, nykynimeltään AlphaTaurin tallipäällikkönä. Hän ei pyöri yhtä isosti julkisuudessa kuin Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff tai Red Bullin pomo Christian Horner, mutta hän nousee esille erityisesti nuorten kuljettajien kehittäjänä.

– Minä vain nauroin, Tost totesi Hamilton-tapauksesta Gazzetta dello Sportin haastattelussa.

– Ei minua kiinnosta se, että tietääkö Lewis minut vai ei. Minua kiinnostaa se, että F1 on luonut komission, joka käy läpi ehdotelmaa kuljettajien palkkakatosta.

F1-sarjassa otetaan käyttöön jo tulevalla kaudella kulukatto, joka rajoittaa tallien yleistä rahankäyttöä. Aluksi kulukatto on 145 miljoonaa dollaria (120 miljoonaa euroa).

– Pääsemme tänä vuonna rajan alle, mutta vuonna 2022 kulukaton noudattaminen on vaikeampaa, koska silloin käyttöön tulevat täysin uudet autot. Rajan kanssa saa olla tarkkana, Tost mietti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja