Mainos

Levy-yhtiöiltä muodollinen korvaus Sammy Babitzinin pojalle

Levy-yhtiöt BMG Finland ja EMI Finland ovat sopineet laulaja Sammy Babitzinin pojan kanssa kiistan menestyksekkään Daa-da,daa-da -kappaleen tekijänoikeuksista.

Muusikkojen liiton puheenjohtaja Ahti Vänttinen kertoo, että kaikki osapuolet maksavat jutussa omat oikeuskulunsa. Lisäksi levy-yhtiöt maksavat Babitzinin pojalle vielä muodollisen 120 euron korvauksen siitä, että hänen isänsä alkuperäistä esitystä käytettiin Sammy Babitzinin veljen Kirka Babitzinin juhlalevyllä.

Vauhdikasta elämää kuvaavan kappaleen alkuperäinen esitys vuodelta 1972 miksattiin levyllä yhteen Kirkan oman tulkinnan kanssa niin, että lopputulos vaikutti veljesten duetolta.

Babitzinin pojan mielestä levytykseen olisi tarvittu hänen lupansa. Hänelle kertyneet liki 25 000 euron kulut lankesivat Muusikkojen liiton maksettaviksi. Liitto korvaa tekijänoikeusriidoissa jäsentensä oikeuskulut.

Levy-yhtiöt maksavat omat kulunsa, joita on kertynyt yhteensä yli 50 000 euroa. Alun perin yhtiöt voittivat kiistan Helsingin käräjäoikeudessa. Poika valitti Helsingin hovioikeuteen, mutta juttu sovittiin viime hetkessä. Hovioikeus vahvistaa kuitenkin vielä sopimuksen.

Babitzinin poika on ollut pettynyt siihen, että kuluista vastaava Muusikkojen liitto päätyi sopimisen kannalle. Myös Vänttinen sanoo, ettei lopputulos suinkaan ollut paras mahdollinen. Liitto ei kuitenkaan halunnut ottaa sitä riskiä, että hovioikeus päätyisi samalle kannalle kuin käräjäoikeus, jossa tuomari ei Vänttisen mielestä ollut oikein "ymmärtänyt koko asiaa". -Periaatteellisesti tärkeää asiaa ei voi ratkaista vain sen perusteella, riittääkö näyttö, hän perustelee.

Levy-yhtiöiden voitto olisi myös kaatanut kaikki kulut liiton niskaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.