Mainos

Levy toiveikkaana Washingtoniin

Israelin ulkoministeri David Levy saapui sunnuntaina Washingtoniin toiveikkaissa tunnelmissa. Israelin ja palestiinalaisten edustajat aloittavat maanantaina neuvottelut Lähi-idän rauhankehityksen kiperistä kysymyksistä kuten juutalaisten uudisasutuksista palestiinalaisalueilla ja Israelin joukkojen vetämisestä Länsirannalta.

-Kysymykset ovat vaikeita, mutta erimielisyydet ovat voitettavissa ja edistystä voi tapahtua, Levy sanoi saapuessaan Washingtoniin. Häneltä ei riittänyt ymmärtämystä palestiinalaisten presidentille Jasser Arafatille, joka leimasi Yhdysvalloissa käytävät keskustelut pelkäksi "ajanhukaksi".
-Olen hämmästynyt palestiinalaisten synkästä suhtautumisesta. Edistystä haluavien luulisi olevan toiveikkaita, hän totesi.
Palestiinalaiset päättivät viime hetkellä lähettää Yhdysvaltoihin vain kolmijäsenisen neuvotteluvaltuuskunnan, jossa ovat mukana kansainvälisistä suhteista vastaava Nabil Shaath, pääneuvottelija Saeb Erakat ja Arafatin varamies Mahmud Abbas. Useita päiviä kestäviä neuvotteluja on määrä käydä Rosslynissä Washingtonin lähistöllä.

Arafat sanoi israelilaisen Maariv-lehden haastattelussa sunnuntaina, ettei hän odota suuriakaan neuvotteluilta. Hänen mukaansa ulkoministeri Levy ei ole saanut hallitukseltaan valtuuksia tehdä päätöksiä neuvottelujen aikana.
-Hän voi neuvotella miten paljon hän tahtoo, mutta hallitus ei ole antanut hänelle valtuuksia tehdä omia ehdotuksia, Arafat sanoi. Neuvonpidon aloitukseen osallistuu myös Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright, minkä jälkeen välittäjänä toimii Lähi-idän erikoislähettiläs Dennis Ross.
(STT-AFP-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.