Mainos

Levy ja Arafat tapasivat Gazassa

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat ja Israelin ulkoministeri David Levy tapasivat tänään Gazassa ensimmäistä kertaa sen jälkeen kun Israelin oikeistohallitus nousi valtaan toukokuussa. Israelin ja Palestiinan vapausjärjestön PLO:n väliset rauhanneuvottelut ovat olleet jäissä Israelin oikeistolaisen pääministerin Benjamin Netanyahun valtaantulon jälkeen.

Netanyahun kovan linjan kommentit ovat huolestuttaneet arabijohtajia ja saaneet heidät pelkäämään, että oikeiston valtaantulon myötä Israel muuttaa politiikkansa, jonka periaatteena on ollut luopua osasta miehitettyjä alueita rauhaa vastaan.

Arafat tyytyväinen

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat sanoi kokouksen jälkeen, että osapuolet sopivat jatkavansa rauhanprosessia. Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu puolestaan sanoi, että Levyn ja Arafatin tapaaminen "avaa tietä paremmalle kommunikaatiolle".

Levy oli Netanyahun hallituksen ensimmäinen ministeri, joka tapasi Arafatin. Tapaamista pidetään historiallisena, sillä Israelin oikeisto on suhtautunut erittäin vihamielisesti ajatukseen olla yhteistyössä PLO:n kanssa.

Seuraavia etappeja rauhanprosessissa ovat israelilaisjoukkojen vetäytyminen Jordanjoen länsirannalla sijaitsevasta Hebronin kaupungista, palestiinalaisten itsehallinnon laajentaminen länsirannan maaseudulle sekä aloittaa uudelleen neuvottelut lopullisesta rauhansopimuksesta.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.