Mainos

Levottomuudet levinneet Länsirannalla

Palestiinalaiset mielenosoittajat ja israelilaissotilaat ovat kahinoineet Ramallahin ja Jerusalemin välisellä tiellä. Yhteenotto on ensimmäinen merkki siitä, että levottomuudet leviävät Hebronista ja Betlehemistä muuallekin Länsirannalle.

Yhdysvallat ilmoitti aamulla, että rauhanvälittäjä Dennis Ross palaa Lähi-itään huomenna neuvotellakseen rauhanprosessin jatkamisesta.

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat tapaa Yhdysvaltain lähettilään Rossin Marokon pääkaupungissa Rabatissa, kertoivat palestiinalaislähteet. Tämän tapaamisen jälkeen Ross siirtyy neuvottelemaan Netanyahun kanssa.

Bangladeshin itsenäisyyspäivän juhlallisuuksiin osallistunut Arafat lähti tänään Dhakasta osallistuakseen Lähi-idän rauhanneuvotteluihin. Arafat varoitti Dhakassa, että rauha Lähi-idässä on mahdollinen vain jos Jerusalem on palestiinalaisvaltion pääkaupunki.

Molemmat osapuolet pitivät tänään tiukasti kiinni omista kannoistaan kommentoidessaan Rossin lähettämistä Lähi-itään. Palestiinalaisten neuvottelija Saeb Erekat sanoi toivovansa, että Ross saa Netanyahun lopettamaan väkivallan syyt eli keskeyttämään Itä-Jerusalemin juutalaislähiön rakentamisen.

Netanyahun avustaja puolestaan toivoi, että Ross kykenee saamaan palestiinalaisviranomaiset muuttamaan kantaansa terrorismista ja turvallisuuskysymyksistä, koska vain tämä voi pelastaa pelastamaan rauhanprosessin.

Valkoinen talo ei antanut yksityiskohtia Rossin matkasta. Hänen odotetaan kuitenkin palaavan viikonloppuna Yhdysvaltoihin kertomaan matkansa tuloksista presidentti Bill Clintonille ja ulkoministeri Madeleine Albrightille.
(STT-Reuter-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.