Mainos

Levottomuudet leviävät Sri Lankassa?

Useita ihmisiä on kuollut Sri Lankan asevoimien komentajaa vastaan tehdyssä itsemurhaiskussa.Kukaan ei heti ilmoittautunut iskun tekijäksi, mutta armeija syyttää tamiliseparatisteja.

Sri Lankan armeija on ryhtynyt sotilastoimiin tamilien hallitsemilla alueilla sen jälkeen, kun maan asevoimien komentaja haavoittui pommi-iskussa. Asevoimat teki illalla muun muassa ilmaiskuja saarivaltion koillisosaan, kertoivat tulitaukotarkkailijat.

Asevoimat vahvisti tehneensä tamilialueille iskuja ilmasta ja mereltä. Maan hallitus kuitenkin vakuutti, että rauhanneuvottelut eivät ole vaarassa.

- Arvioni - ja samalla toiveeni - on, että tämä (hallituksen iskut) on rajattu vastaisku tämänpäiväiseen hyökkäykseen, sanoi ruotsalainen tulitaukotarkkailijoiden komentaja kenraalimajuri Ulf Henricsson.

Itsemurhaisku saattuetta vastaan

Sri Lankan asevoimien komentaja Sarath Fonseka haavoittui ja ainakin 11 ihmistä kuoli armeijan päämajaan tehdyssä itsemurhaiskussa aiemmin tänään. Fonsekan tila oli sairaalalähteiden mukaan vakaa.

Kuolleiden joukossa oli kahdeksan Fonsekan henkivartijaa. Iskussa haavoittui lisäksi lähes 30 ihmistä.

Naispuolinen itsemurhaiskijä räjäytti pomminsa päämaja-alueen sisällä lähellä Fonsekan autosaattuetta. Poliisin mukaan nainen hyppäsi komentajan autosaattueen eteen, kun saattue oli ajamassa armeijan sairaalan ohi.

Viranomaisten mukaan iskun tekijä esiintyi raskaana olevana naisena, joka oli tulossa vierailulle sairaalaan.

Kyse oli ensimmäisestä itsemurhaiskusta pääkaupungissa kahteen vuoteen.

Colombon keskussairaalan henkilökunnan mukaan Fonseka jouduttiin leikkaamaan.

Fonseka tunnetaan tiukasta linjastaan Sri Lankan tamilisissejä vastaan. Hän on suosinut aiempaa tiukempaa linjaa rauhanneuvotteluissa LTTE-järjestön kanssa.

Iskun tekijä vielä tuntematon

Kukaan ei heti ilmoittautunut iskun tekijäksi, mutta armeija syytti siitä tamiliseparatisteja. Tamilijärjestö LTTE:n ja Sri Lankan hallituksen oli tänään määrä aloittaa rauhanneuvottelut Genevessä, mutta kapinalliset kieltäytyivät neuvottelemasta vedoten hallituksen haluttomuuteen turvata heidän liikkumisensa.

Aiemmin tänään LTTE pyysi norjalaisia rauhanvälittäjiä vetoamaan hallitukseen, jotta hyökkäykset tamiliväestöä vastaan lopetettaisiin.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.