Mainos

Levottomuudet laajentuneet Thaimaan maakuntiin

Thaimaan pääkaupungin Bangkokin mellakointi on hieman rauhoittunut tämän päivän aikana. Ammuskelu maassa ei kuitenkaan ole päättynyt, sillä levottomuudet ovat siirtyneet Bangkokin esikaupunkialueelle ja maakuntiin, etenkin maan pohjois- ja koillisosiin.

Vaikka tilanne näyttää rauhoittuneen viimeöisen ulkonaliikkumiskiellon ansiosta, viha ja katkeruus ovat edelleen pinnassa hallitusta vastustavien mielenosoittajien keskuudessa. Vastarinta on kuitenkin siirtymässä nyt sissitoiminnaksi maan alle, ja terrori-iskuja on uhattu jatkaa.

Tilanteen rauhoittamiseksi Thaimaan viranomaiset ovat määränneet, että öinen ulkonaliikkumiskielto jatkuu Bangkokissa ja 24 maakunnassa jatkuu vielä usean päivän ajan

Kahden kuukauden mielenosoitusralli on vaatinut jo noin 80 ihmishenkeä ja lähes 2 000 loukkaantunutta - aineellisista vahingoista ja taloudellisista menetyksistä puhumattakaan. Asiantuntijat ovat arvioineet, että kriisi on pahin, mitä turismille on tapahtunut maan historiassa.

Yhdeksän viikkoa jatkuneiden levottomuuksien kustannusten arvioidaan nousevan helposti vajaaseen 2,5 miljardiin euroon, mikä on yksi prosentti maan kansantuotteesta.

Toipumisen arvioidaan kestävän ainakin puoli vuotta, vaikka väkivaltaisuudet loppuisivat tähän.

Politiikan asiantuntijat sanovat, että riippumatta kriisin lopputuloksesta väkivaltaisuudet merkitsevät käännekohtaa maassa, jossa varakkain viidennes kansasta ansaitsee 55 prosenttia tuloista ja köyhin viidesosa saa vain neljä prosenttia koko potista.

Katso Petri Sarasteen raportti Bangkokista

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.