Mainos

Levottomuudet jatkuvat Lähi-idässä

Ainakin neljä ihmistä kuoli ja yli 150 haavoittui Länsirannan ja Gazan tämänpäiväisissä yhteenotoissa. Kaikki olivat palestiinalaisia.

Yksi israelilainen sotilas haavoittui luodista lähellä Betlehemiä ja oli sairaalalähteiden mukaan illalla kriittisessä tilassa. Israelin kerrottiin myös tulittaneen raketein Länsirannalla sijaitsevaa Ramallahin kaupunkia. Toinen israelilaispoliisi haavoittui tänään pommi-iskussa Jerusalemissa. Räjähdys sattui lähellä israelilaista poliisijoukkoa, joka partioi vanhaan kaupunkiin johtavan Herodeksen portin luona. Poliisi sulki alueen ja tutki lähialueen kadut. Mikään järjestö ei ole ilmoittautunut iskun tekijäksi.

Turvallisuusjärjestelyjä on vahvistettu Jerusalemissa perjantaisin, muslimien rukouspäivänä. Kovan linjan palestiinalaisjärjestöt ovat julistaneet perjantain viikoittaiseksi "vihan päiväksi" vastalauseena palestiinalaisalueiden miehitykselle. Liki 200 ihmistä, valtaosa heistä palestiinalaisia, on saanut surmansa yli kuusi viikkoa jatkuneissa levottomuuksissa.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.