Mainos

Levottomuudet jatkuvat Kongossa

Hallituksen ja YK:n vastainen mellakointi Kongon pääkaupungin Kinshasan kaduilla jatkuu.

Mellakointi Kongon demokraattisessa tasavallassa jatkui tänään jo kolmatta päivää. Sadat mielenosoittajat riehuivat pääkaupungin Kinshasan kaduilla ja huusivat maan hallituksen ja YK:n vastaisia iskulauseita.

Yhteenotoissa on sairaalalähteiden mukaan loukkaantunut kymmeniä sekä kuollut ainakin yksi ihminen. Levottomuuksien taustalla on väestön tuskastuminen maan itäosassa sijaitsevan Bukavun kaupungin tilanteeseen.

Kapinallissotilaat valtasivat kaupungin alkuviikolla komentajansa kenraali Laurent Nkundan johdolla. Nkundan mukaan he halusivat syrjäyttää alueen sotilasjohtajat ja suojella etnisiä vähemmistöjä. Kongon presidentin Joseph Kabilan mielestä kyse on yrityksestä horjuttaa maan yhtenäisyyttä ja naapurimaa Ruanda tukee kapinallisia. Nkunda on aiemmin taistellut Ruandan presidentin Paul Kagamen joukoissa. Ruanda on kiistänyt syytökset. Kapinallisten sotilaiden piti YK:n rauhanturvaajien kanssa tekemänsä sopimuksen mukaisesti vetäytyä Bukavusta perjantaina, mutta lupaus ei pitänyt. Osapuolten on määrä jatkaa neuvotteluja huomenna.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.