Levillä jaetaan ekodesign-pokaaleja – katso kuvat

Levillä jaetaan tänä vuonna perinteiseen tapaan palkintopokaaleja. Uutinen tulee tässä: Ne on muotoiltu ekologisen ajattelun kautta ja saavat muotonsa kierrätetyistä kuohuviinipulloista.

Levi-lyhty -nimisen palkintopokaalin on suunnitellut ja tehnyt lasitaiteilija, taiteen maisteri Jukka Isotalo Evolum Oy:stä. Teollisen muotoilun edelläkävijä valitsi kierrätysmateriaalin omakseen jo 1980-luvulla opiskellessaan Taideteollisessa korkeakoulussa ja lasipullot ovat siitä lähtien saanet uuden merkityksen Isotalon käsissä.

- Lähtökohta noudattaa minulle tuttua, ekologista materiaalivalintaa. Käytän töissäni vain pulloja, joita ei täytetä Suomessa uudelleen. Pernod Ricard on yksi Levin maailmancupin sponsoreista, joten oli hauskaa valita heidän Elysee Arctic –pullonsa. Sen muoto on mukavan tasainen, Isotalo kertoo MTV3.fille.

24 karaatin kultaa

Tiimalasin muoto, sisällä palava liekki, pihlajainen jalusta ja juhlallinen kuohuviini ovat elementtejä, joita ei ole valittu mukaan sattumalta.

- Tiimalasi-muodon idea tulee lajista. Alppihiihdossa kilpaillaan aikaa vastaan. Pihlajasta tulee mieleeni ruska ja se on kotimainen materiaali. Järjestäjien toivomus oli saada pokaaliin liekki mukaan, jolloin se ikään kuin syttyy eloon.

Jalusta on taideteollisen korkeakoulun mestarin Arto Sillanpään käsialaa.

Miesten ja naisten kolme parasta laskijaa saavat Levi-lyhdyn, jonka keskiosan alumiinirengas on päällystetty. Voittajalla se on täyttä 24 karaatin kultaa, toiseksi sijoittuneella harjattua alumiinia ja pronssisijan saavuttaneella kuparia.

- Saas nähdä, miten palkintojenjaossa käy tuikkujen kanssa, Isotalo vitsailee.

- Olen tehnyt pokaaleista led-valoilla toteuteut versiot, joten elävää liekkiä ei palkintopallilla nähdä, hän valaisee pokaalin lyhtyideaa.

Usean päivän työpanos

Levin Sanomien World Cup Extra -lehdelle Isotalo kertoo, että palkinnot ovat poikkeus hänen töihinsä. Kaikkiaan pystejä tehtiin kahdeksan.

- Levin pokaali oli erikoistapaus verrattuna normaalisti tehtäviin esineisiin. Filmin, maskin ja hiekkapuhalluksen tekemiseen menee noin puoli päivää pokaalia kohden.

Lue myös:

    Uusimmat