Mainos

Levillä avattiin "talvikausi": Sateista ja surkeaa – muttei lannistunutta

Levillä on avattu talvikausi, vaikka lumesta ja pakkasesta ei ole paikan päällä tietoakaan. Liian lämpimän kelin takia jouduttiin perumaan myös Leville aiottu pujottelun maailmancup-kilpailu.

Levillä parhaillaan olevan MTV3:n toimittajan mukaan tunnelma paikan päällä ei ole kuitenkaan lannistunut.

– Tuntuu pikemminkin siltä, että osa ihmisistä on sisuuntunut. Täällä on puhuttu myös Levin myönteisestä hengestä, jonka avulla näistä leudon sään asettamista haasteista selvittäisiin mahdollisimman hyvin, Asta Makkonen toteaa.

Taloudelliset menetykset paikan päällä ovat kuitenkin suuret, niin Levin maailmancupin peruuntumisen takia kuin myös leudon sään takia. Pelkästään kisojen peruuntumisesta aiheutui miljoonaluokan tappiot.

– Jos ajatellaan yksittäisiä yrittäjiä, jotka ovat satsanneet maailmancupiin, myös heidän menetyksensä ovat isoja.

Tällä hetkellä tilanne ei myöskään näytä valoisalta, kun lämpömittari pysyttelee sitkeästi plussan puolella. Sää on lähinnä sateista, rumaa ja surkeaa, eikä lunta saada paikan päälle edes keinotekoisesti.

–Levillä on mittava lumitykkijärjestelmä, mutta nyt edes se ei auta, kun pakkasukko ei ole vielä puraissut. Heti kun tulee sellainen hetki, että pakkasta on tarpeeksi, niin lumettaminen varmasti alkaa.

Levi ei ole ainoa pohjoisen laskettelukeskuksista, joka kärsii lumettomuudesta, myös muissa keskuksissa on kausi nyt myöhässä. Levillä kuitenkin kausi avattiin pakkasta ja lunta vahvasti toivoen. Ja sitä toivovat myös paikan päälle lomiaan varanneet.

– Kyllä suksia tuli ikävä, kun tuossa rinteessä jalkaisin kipusi. Ja etenkin hiihtohissejä, Makkonen toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.