Mainos

Leväkukintoa jo runsaasti järvissä

Suomen sisävesillä on saatu ensimmäiset havainnot runsaista sinileväesiintymistä. Suomen ympäristökeskuksen mukaan merialueilla sinilevää puolestaan ei ole havaittu.

Järvivedet ovat lämmenneet hieman viimeviikkoisesta ja esimerkiksi Oulun eteläpuolella vesien lämpötilaksi on mitattu 13-19 astetta ja pohjoisempana 6-15 astetta. Järvivesien lämpötila on kuitenkin 0,1-3,2 astetta keskimääräistä alhaisempi ajankohtaan nähden.

Merialueet säästyneet sinilevältä

Suomen merialueilla ei edelleenkään ole havaittu leväkukintoja. Lämpimien ja tuulettomien säiden jatkuessa leväesiintymät ovat kuitenkin todennäköisiä Saaristomeren kaakkoisilla rannikkovesialueilla.

Ympäristökeskusen mukaan pintaveden lämpötila on Suomenlahdella ja Saaristomerellä noin 12 asteen tuntumassa. Selkämerellä lämpötila on noin kymmenen asteen vaiheilla. Perämerellä puolestaan lämpötila vaihtelee seitsemän ja kymmenen asteen välillä.

Kolmella järvellä havaittu runsaasti sinilevää

Järvillä levähavaintoja on tehty hieman viimeviikkoista enemmän. Yhteensä runsaalla 270 havaintopaikasta 23 järvellä havaittiin sinilevää. Ensimmäistä kertaa tänä kesänä kolmella järvellä havaittiin runsaita leväkukintoja. Järvet sijaitsevat Ikaalisissa Kyrösjärvellä, Tuusulassa Rusutjärvellä sekä Sipoossa Savijärvellä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.