Mainos

Leuto talvi pitänyt sähkön hinnan vakaana

Sähkön kulutus kasvoi Pohjoismaissa tammi-maaliskuussa vajaan prosentin.

Leuto talvi ja lisääntynyt sähköntuotanto ovat pitäneet sähkön markkinahinnan alkuvuoden Pohjoismaissa vakaana, ilmenee Energia-alan keskusliiton julkistamasta sähkömarkkinakatsauksesta.

Pohjoismaiden sähköpörssissä koko alkuvuoden keskihinta on 28,45 euroa megawattitunnilta. Hinta on suunnilleen sama kuin vuosina 2001 ja 2002. Tammikuussa keskihinta oli hieman päälle 29 euroa. Alkuvuoden päivähinnat ovat olleet 25-35 euroa.

Sähkön markkinahinnan lasku ei ole juurikaan näkynyt kuluttajahinnoissa. Järjestön mukaan tämä johtuu siitä, että markkinahintojen muutokset näkyvät kuluttajahinnoissa viiveellä. Kuluttajahintojen laskua patoaa myös tulevaisuuden hintaodotukset.

Pidemmän ajan nousupaineet eivät hellitä ennen kuin vettä on varastoissa normaalisti. Varastoissa on nyt vettä kolmasosa alle normaalin. Se on edelleen hyvin lähellä pitkän aikavälin minimiarvoja.

Sähkön kulutus kasvoi Pohjoismaissa tammi-maaliskuussa hieman vaille 1 prosentin. Suomessa kulutus laski 2,1 prosenttia, mutta liukuva 12 kuukauden kulutus pysyi lähes ennallaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.