Mainos

Leuto keli sulatti lumet

Viime viikonloppuna saavutettiin uusia paikkakuntakohtaisia marraskuun lopun lämpötilaennätyksiä varsinkin maan länsiosassa.

Tämän kuun loppu on ollut koko maassa harvinaisen leuto, kerrotaan Ilmatieteen laitoksesta. Lumiraja on sen takia vetäytynyt nopeasti pohjoisemmaksi.

Tänä aamuna lunta oli enää Kainuussa, Koillismaalla sekä Itä-, Keski- ja Pohjois-Lapissa. Jopa Lapissa on tällä haavaa niukasti lunta.

Marraskuun alkupuoli oli sen sijaan täysin talvinen; pakkasta ja lunta oli koko maassa. Kuun viidennen päivän tienoilla lunta oli maan kaakkoisosassa paksuimmillaan 20-40 senttiä.

Uusia lämpöennätyksiä

Viime viikonloppuna saavutettiin uusia paikkakuntakohtaisia marraskuun lopun lämpötilaennätyksiä varsinkin maan länsiosassa.

- Korkein lämpötila 10,5 astetta mitattiin sunnuntaina Kauhavalla. Edellinen paikkakunnan ennätys 9,6 astetta sattui niin ikään 26. päivänä marraskuuta, vuosi oli silloin 1986, laitoksesta verrataan.

Kymmenen asteen lämpötilaraja ylitettiin eilen lisäksi Ylistarolla, missä vuorokauden ylin lämpötila oli 10,4 astetta. Myös Oulun 8,5 astetta ja Rovaniemen 7 astetta olivat uusia ajankohdan ennätyslukemia.

Yli kymmenen asteen lämpötiloja on marraskuun lopussa havaittu edellisen kerran vuosina 1994, 1986 ja 1978.

Valtakunnallinen marraskuun loppupuoliskon lämpöennätys 11,6 astetta tarkastelujaksolla 1961-2006 mitattiin Ahvenanmaan Jomalassa 24. päivänä vuonna 1994. Silloin lämpötila nousi yli 11 asteen myös Kokemäellä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.