Mainos

Leski tunnusti surmanneensa miehensä - poliisi miettii rikosnimikettä

Kolme vuotta sitten surmatun ulvilalaismiehen Jukka S. Lahden leski on tunnustanut surmanneensa miehensä. Veriteko tapahtui poliisin mukaan perheriidan päätteeksi.

Riita alkoi myöhään illalla 30. marraskuuta 2006, kun puolisot alkoivat huutaa toisilleen ja paiskoa esineitä. Asunnossa oli tapahtuma-aikana pariskunnan lisäksi puolisoiden neljä ala-ikäistä lasta, joista vanhin oli tuolloin yhdeksänvuotias.

Puolisot kävivät lopulta käsiksi toisiinsa. Riitely alkoi makuuhuoneessa ja jatkui keittiössä, jossa vaimo tarttui keittiöveitseen. Se oli ollut myös Jukka S. Lahden kädessä.

Riitelyssä vaimo loukkaantui ja Jukka S. Lahti kuoli. Ulkoterassille johtavan oven lasi oli rikki.

Tuoreeltaan vaimo väitti poliisille, että ikkunasta oli asuntoon tunkeutunut tuntematon hyökkääjä, joka kävi pariskuntaan käsiksi ja surmasi miehen. Poliisi etsi pitkään tätä mystistä hyökkääjää.

- On mahdollista, että lasi rikkoutui riidan yhteydessä, mutta kyse on saattanut olla myös lavastuksesta, tutkinnanjohtaja rikosylikomisario Pauli Kuusiranta Satakunnan poliisista sanoo.

Hätävarjelu mahdollinen

Leski myönsi surmanneensa miehensä tänään kello 13:n jälkeen päättyneessä kuulustelussa.

Poliisi on alun perin tutkinut rikosta murhana, ja käräjäoikeus on vanginnut lesken murhaepäilyn vuoksi.

- Nyt poliisi tarkentaa, mistä rikoksesta naista epäillään, Kuusiranta sanoo.

Hänen mukaansa hätävarjelun eli itsepuolustuksen vaihtoehtokaan ei ole pois suljettu.

- Kun kaksi ihmistä alkaa riitelyn jälkeen taistella, niin kyllähän molemmat yrittävät puolustautua. Etenkin vahvempaa hyökkääjää vastaan puolustaudutaan, Kuusiranta sanoo.

Kuulustelussa ei ollut avustajaa

Lesken puolustajaksi määrätty asianajaja Juha Manner kertoo, ettei ollut läsnä kuulustelussa, jossa hänen päämiehensä tunnusti surmanneensa miehensä.

- En ole keskustellut hänen kanssaan vielä enkä siksi tiedä, onko kyse hänen mielestään ollut hätävarjelusta, Manner sanoo.

Naisella ei tämänpäiväisessä kuulustelussa ollut lainkaan avustajaa. Rikoksesta epäillyllä on oikeus olla pyytämättä avustajaa kuulusteluihin.

Kengät jääneet kateisiin

Poliisi uskoi alun perin naisen tarinaan ulkopuolisesta tekijästä paitsi naisen kylkeensä saaman pistohaavan vuoksi myös paikalta löytyneen verisen kengänjäljen takia.

- On ilmeistä, että kengänjälki on Jukka S. Lahden omista jalkineista, Kuusiranta sanoo.

Hänen mukaansa poliisi ei ole löytänyt kyseisiä kenkiä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.