Mainos

Leski sanoo poliisin aivopesun johtaneen "tunnustukseen"

Ulvilan murhaoikeudenkäynti jatkui tänään aviomiehensä murhasta syytetyn lesken kuulemisella. Syytetty kritisoi oikeudessa voimakkaasti poliisin kuulustelumenetelmiä. Hänen mukaansa poliisin järjestelmällinen aivopesu johti "tunnustukseen" viime syksynä.

Hän myös vakuuttaa parin keskinäisten välien olleen kunnossa, vaikka leski itse kertoi poliisin esitutkintavaiheessa kahden viikon ajan kuitenkin toisin.

Leski sanoi kertoneensa poliisille parin keskinäisistä riidoista väsymyksensä vuoksi. Hän kertoi olleensa useita öitä nukkumatta ennen raskaita poliisikuulusteluja.

- Sanoin, etten ole täysissä voimissani. Kuulusteluja kuitenkin jatkettiin siitä huolimatta.

- Ei ole oikein, että syytöntä ihmistä aletaan väkisin vääntämään syylliseksi, leski vastasi syyttäjälle takoen kiihtyneenä nyrkkiä pöytään.

Ennen vangitsemista leski päästettiin poliisikuulustelujen välillä kotiin, mutta ilman lapsia. Hän kertoi kuulustelujen edetessä miettineensä, että jos hän saisi kerrottua poliisille joitain pieniäkin riitoja, hänet päästettäisiin vankilaan lepäämään. Lopulta hän päätyi kertomaan poliisille muistikuvia surmayön tapahtumista, parin välille tulleesta riidasta sekä jommankumman riitelyn osapuolen käteen ilmestyneestä veitsestä.

-Viidentenä yönä aloin jo toivoa, että olisin syyllinen. Että minulle palaisi mieleen kuva riidasta. Halusin päästä vankilaan lepäämään ja päästä tapaamaan lapsia.

Oikeudenkäynti jatkui tänään viidettä päivää Satakunnan käräjäoikeudessa Porissa. Leskeä syytetään aviomiehensä JukkaLahden murhasta joulukuussa 2006. Puolustus kiistää syytteen.

"Kuulustelut joutavat roskakoriin"

Oikeudenkäynnissä kiisteltiin lesken väitetyn tunnustuksen painoarvosta.

Syytetty myönsi viime syksynä poliisikuulusteluissa todennäköisesti satuttaneensa miestään. Hän kertoi oikeudelle uskoneensa tuolloin syyllisyyteensä itsekin, tosin hän ei ollut asiasta täysin vakuuttunut silloinkaan.

Leski sanoo katuneensa "tunnustustaan" heti, kun univaje helpotti. Nyt hän kertoo olleensa jo pitkään täysin varma siitä, ettei hän surmannut aviomiestään.

- Olen vain odottanut, että päästään oikeudenkäyntiin ja asiat selviävät. Olen kuitenkin ollut seitsemän kuukautta vangittuna. Nyt päästään katsomaan nämä niin sanotut näytöt.

Porin poliisin toimintaa syytetty kritisoi erityisen voimakkaasti.

- Minun mielestäni sen ajan kuulustelut voisi repiä ja heittää roskakoriin. Niissä ei ole päätä eikä häntää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.