Mainos

Leski kertoi oman versionsa ääni väristen

Aviomiehensä murhasta epäilty Jukka Lahden leski kertoi tänään oikeudessa lyhyesti oman versionsa surmayön tapahtumista. Hän kiistää yhä surmanneensa miehensä joulukuussa 2006. Puolustuksen mukaan murhaaja oli taloon tunkeutunut tuntematon mies.

- Tajusin, että joku ihminen liikkuu siellä. Ensin ajattelin, että sieltä tulee joku varas, syytetty kertoi oikeudessa puhuen hiljaa, ääni hieman väristen.

Syytetty kertoi tapahtumien kulusta nopeasti ja sujuvasanaisesti. Hänen mukaansa tunkeutuja hyökkäsi heti Jukka Lahden kimppuun pian sen jälkeen, kun oli murtautunut sisään.

- Menin sinne väliin ja sain veitseniskun rintaani. Tarkempaa muistikuvaa minulla ei ole.

Lesken mukaan hän oli aluksi huutanut lapsiaan menemään pois. Tämän jälkeen hän oli päätynyt soittamaan apua.

- Mietin, että uskallanko soittaa vai tuleeko se perässä. Mutta en siinä muutakaan keksinyt.

Hätäkeskukseen soiton alussa puhelimesta ei lesken mukaan kuulunut mitään pitkään aikaan. Samaan aikaan toisessa huoneessa hänen aviomiehensä huusi "kauheaa huutoa." Hän meni katsomaan, mitä huoneessa tapahtuu.

- Mitä huoneessa näin, sitä en kauhean tarkkaan muista. Havaitsin vain, että siellä on joku Jukan kimpussa. Olen ilmeisesti kääntynyt vain pois.

Tämän jälkeen leski muistaa tulleensa uudestaan puhelimeen. Jossain vaiheessa äänet makuuhuoneesta lakkasivat. Jossain vaiheessa vaimo muistaa vielä käyneensä katsomassa kylpyhuoneessa, onko Jukka Lahti vielä hengissä.

- Tapahtumien kestoa on mahdotonta arvioita, mutta se tuntui hirveän pitkältä, leski totesi kysyttäessä tapahtumien aikajännettä.

Oikeus jatkaa huomenna lesken kuulemista. Sekä puolustus että syyttäjä ovat ilmoittaneet haluavansa kuulustella naista oikeudenkäynnin aikana.

Katso Tuula Malinin raportti Porista

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.