Mainos

Leonialta pankkipalvelut matkapuhelimiin

Leonia, Sonera ja Tieto aikovat tuoda tämän vuoden aikana ensimmäisenä maailmassa sähköistä allekirjoitusta käyttävät pankkipalvelut matkapuhelimin.

Käytännössä tämä merkitsee sitä, että Leonian Internet-verkkopankkipalveluita voi kohta käyttää myös matkapuhelimen kautta, yhtiöt kertoivat torstaina. Uudet palvelut toimivat tosin vain uusimmissa WAP-teknologian matkapuhelimissa. Palvelua tarjotaan pilottiasiakasryhmälle tämän vuoden lopulla ja sen on määrä tulla kaikkien WAP-matkapuhelimia käyttävien Leonian asiakkaiden ulottuville vuonna 2000.

Leonialle kehitettävä ratkaisu perustuu Soneran SmartTrust-teknologiaan, digitaaliseen allekirjoitukseen ja salaukseen. Sonera on jo aiemmin patentoinut teknologian, jossa digitaalinen allekirjoitus voidaan tehdä matkaviestimen avulla. Nyt kehitettävät palvelut hyödyntävät myös vahvaa julkisen avaimen (PKI) järjestelmään pohjautuvaa turvallisuusteknologiaa. Tiedon Finanssiryhmä yhdistää järjestelmän Leonian pankkijärjestelmiin kehittämänsä AccessGateway-ohjelmiston avulla.

SmartTrust-teknologialla käyttäjän henkilöys voidaan varmistaa kiistattomasti ja välitettävät tiedot voidaan salata. -Seuraava askel kehitystyössä on varmenteeseen pohjautuvan tunnistuksen käyttöönotto myös mikrotietokoneilla käytettävissä verkkopankkipalveluissa. Se yksinkertaistaa merkittävästi verkkopankkipalvelujen käyttöä ja lisää entisestään niiden turvallisuutta, Leonia Pankin toimitusjohtaja Pentti Hakkarainen sanoi. Matkapuhelinpankin odotetaan myös nopeuttavan sähköisen kaupankäynnin kasvua ja tuovan verkkoasioinnin piiriin uusia, entistä monipuolisempia palveluja.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.