Mainos

Leonardo-baletti aloittaa Helsingin juhlaviikot

Helsingin juhlaviikot alkavat tänään. Festivaalin aloittaa tilausteos Leonardo -baletti. Elokuun loppuun jatkuva tapahtuma tarjoaa monipuolisen koosteen konsertteja, teatteria, elokuvaa ja näyttelyitä.

Klassisen musiikin esiintyjien pääpaino on tänä vuonna kotimaisissa taitajissa. Heti ensimmäisessä klassisessa konsertissa huomenna kuullaan kantaesitys. Teos on Kimmo Hakolan Pianokonsertto, joka on Juhlaviikkojen tilaus jo vuosien takaa. Konserton esittävät pianotaiteilija Jaana Kärkkäinen, Radion sinfoniaorkesteri ylikapellimestarinsa Jukka-Pekka Sarasteen johdolla.

Lisäksi konsertissa kuullaan Mahlerin Das Lied von der Erde, joka on teos sinfoniaorkesterille, ja kahdelle solistille. Solisteina laulavat Lars-Erik Jonsson Tukholman kuninkaallisesta oopperasta ja oma mezzosopraanotähtemme Monica Groop.

Seuraava kotimainen kantaesitys Helsingin juhlaviikoilla sisältyy Olli Mustosen sävellyskonserttiin, joka on perjantaina 30. elokuuta. Ohjelman uutuus on Sarja sellolle ja jousiorkesterille. Sellistinä on Martti Rousi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.