Lentoyhtiöt Delta ja United kiistävät sulautumisneuvottelut

Yhdysvaltalaiset lentojättien kerrottiin keskustelevan yhdistymisestä.

United Airlines ja Delta -lentoyhtiöt kiistävät tiedot meneillään olevista sulautumisneuvotteluista. Julkisuuteen vuodettiin eilen tieto, jonka mukaan Yhdysvaltain toiseksi ja kolmanneksi suurimmat lentoyhtiöt ovat valmiita yhdistämään voimansa. Tärkeimpänä syynä olisi hurjasti noussut polttoaineen hinta.

Unitedin lausunnon mukaan tiedot sulautumisneuvotteluista ovat "täysin paikkansapitämättömiä". Deltasta kerrotaan, että "tuollaisia neuvotteluja ei ole meneillään".

Aiemmin kumpikin yhtiö on kuitenkin kertonut, että tunnustelevia keskusteluja yhdistymisestä on käyty, Delta on CNN:n mukaan myös selvittänyt "strategisia vaihtoehtojaan" ja sitä millainen yhteistyö olisi yhtiön parhaaksi.

United Airline on jo varoittanut siitä, että polttoaineen hintojen nousu voi johtaa lentovuorojen supistamiseen, ja että jopa sata yhtiön lentokonetta voi jäädä maahan pidemmäksi aikaa.

-Joko ilmailuala nostaa hintojaan tai sitten meidän on supistettava kapasiteettia, varoitti United Airlinesin talousjohtaja Jake Brace sijoittajia jonkin aikaa sitten.

Hänen mukaansa tilanne on sama muidenkin lentoyhtiöiden kohdalla. Lentoyhtiöt haluavat lentää tässä taloustilanteessa vain täysiä koneellisia.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat