Mainos

Lentoyhtiön johtaja pyysi anteeksi

"Minä töppäsin", on talousvaikeuksissa olevan American Airlinesin johtaja joutunut toteamaan sen jälkeen, kun tiedot johdon bonuksista tulivat esiin.

American Airlinesin matkustajakoneen maahansyöksyn tutkimukset jatkuvat


Lentoyhtiö American Airlinesin johtaja on pyytänyt yhtiön työntekijöiltä anteeksi, ettei heille kerrottu bonuksista ja muista eduista, joita yhtiön johto saa yhtiön talouskriisistä huolimatta.

Tiedot johtajien avokätisistä eläkesopimuksista, jotka maksetaan heille jopa konkurssin sattuessa, tulivat julkisuuteen viime viikolla. Tiedot raivostuttivat henkilökuntaa, joka juuri oli suostunut konkurssiuhan vuoksi tuntuviin palkanalennuksiin.

Airlines edelleen konkurssin partaalla

Yhdysvaltain kolme johtavaa ammattiliittoa ovat uhanneet äänestää uudelleen jo kertaalleen sovituista myönnytyksistä, jotka leikkaavat useimpien työntekijäryhmien palkkoja 15-23 prosenttia. Lisäksi tuhansia työntekijöitä lomautetaan.

- Minä töppäsin, American Airlinesin emoyhtiön AMR Corpin pääjohtaja Don Carty sanoi.

- Tein virheen... olen pahoillani.

Carty sanoi myös, että American Airlines on edelleen konkurssin partaalla. Yhtiö joudutaan hakemaan selvitystilaan, jos ammattiliitot torjuvat sovitun säästöohjelman. Sen on tarkoitus säästää palkkakuluja 1,8 miljardilla dollarilla eli yli 1,6 miljardilla eurolla vuodessa.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.