Mainos

Lentoyhtiöillä matkustajakato

Matkustajat peruuttavat varauksiaan terroripelon vuoksi.

JFK

Yhdysvaltain terrorihyökkäykset ovat vakava isku lentoyhtiöille kautta maailman. Peruutuksia tulee paikoin enemmän kuin varauksia matkustajien säikähdettyä matkustajalentokoneiden käyttämistä terroristien aseena.

-Tämä oli niin massiivinen ja hyvin suunniteltu isku, että lentomatkustamisessa tulee todella jyrkkä pudotus, hollantilaisen ABN Amro -pankin analyytikko Ray Neidl arvioi.

Lentoyhtiöille oli muutenkin tulossa heikko vuosi maailmantalouden vaikeuksien supistettua matkustamista. Neidlin mukaan nyt on mahdollista, että vuodesta tulee ennätyshuono. Erityisesti amerikkalaiset lentoyhtiöt ovat olleet hankaluuksissa kysynnän vähentyessä.

Nyt terrori-iskut lyövät niitä kaikkein kovimmin, sillä terroristien uskotaan olevan myöhemminkin kiinnostuneita nimenomaan amerikkalaiskoneiden käyttämisestä aseinaan. Ensimmäinen lentoyhtiöuhri tuli jo viime yönä Suomen aikaa, kun Midway Airlines ilmoitti lopettavansa lentonsa kysynnän romahdettua terrori-iskujen jälkeen.

Peruutukset alkoivat heti

Matkatoimistot kertoivat, että matkojen peruutukset alkoivat välittömästi tiistain terrorihyökkäysten jälkeen.

-Meillä on enemmän peruutuksia ja reittisuunnitelmien muutoksia kuin uusia varauksia, verkkomatkatoimisto Lodging.comin varauskeskuksen johtaja Ed Kopec kertoi.

Reittisuunnitelmien muutokset työllistävät juuri nyt paljon, sillä Yhdysvaltain lennot ovat keskeytyksissä vielä ainakin tänään.

Keskeytys vaikuttaa laajalle maailmaan, sillä Yhdysvaltoihin lennetään satoja vuoroja päivittäin. Jotkut lentoyhtiöt ovat peruuttaneet myös Lähi-idän lentojaan, ja muillakin lennoilla on tehostetut turvatarkastukset, jotka aiheuttavat viivästyksiä ja lentojen peruutuksia kautta maailman.

(MTV3-STT-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.