Mainos

Lentoyhtiöiden musta lista päivitettiin

Euroopan komissio on hyväksynyt lentoyhtiöiden niin sanotun mustan listan kahdeksannen päivityksen.

Kyseessä on luettelo lentoyhtiöistä, jotka eivät turvallisuussyistä saa lentää Euroopan unionin maihin.

Liikenteestä vastaavan Euroopan komission varapuheenjohtaja Antonio Tajanin mukaan komissio jatkaa näin toimiansa siviili-ilmailun turvallisuuden parantamiseksi matkustajien edun mukaan.

Päivityksessä komissio on poistanut toimintakiellon iranilaiselta Mahan Airlines -yhtiöltä, koska se oli Iraniin tehdyn tarkastusmatkan perusteella toteuttanut merkittäviä toimia ja edistynyt niissä hyvin.

Luettelossa kielletään nyt toiminta kaikilta lentoliikenteen harjoittajilta Päiväntasaajan Guineasta, Indonesiasta, Kirgistan, Liberiasta, Sierra Leonesta, Swazimaasta, Kongon demokraattisesta tasavallasta tai Gabonista. Kielto ei kuitenkaan koske Gabon Airlines- ja Afrijet-yhtiöiltä, joiden toiminta jäädytetään nykyiselleen.

Kahdeksan yhtiötä toimintakieltoon EU:ssa

Lisäksi täydelliseen toimintakieltoon Euroopan unionissa asetetaan kahdeksan yksittäistä lentoyhtiötä.

Komissio on päättänyt jatkaa Ukraine Cargo Airways -lentoyhtiön kaikkia lentotoimintoja koskevaa kieltoa, koska kyseinen yhtiö ei vielä ole toteuttanut suunnittelemiaan korjaavia toimia.

Kambodžan siviili-ilmailuviranomaisen on määrä sopia Kansainvälisen siviili-ilmailujärjestön (ICAO) kanssa syyskuuhun mennessä Kambodžan tilanteen korjaamiseksi tarvittavista toimista. Komissio kehottaa Kambodžaa toteuttamaan kaikki tarvittavat toimenpiteet turvallisuuskysymysten ratkaisemiseksi ennen listan seuraavaa päivitystä.

Filippiinien osalta komissio toteaa, että maan hallitus on jo toteuttanut joukon toimenpiteitä, ja kehottaa sitä nopeasti korjaamaan turvavalvontajärjestelmänsä puutteet, jottei EU:n tarvitse ottaa käyttöön Filippiinejä koskevia rajoituksia.

Komissio on päättänyt myös, että Yemenia Airways -yhtiön on saatettava korjaavat toimensa päätökseen lentoturvallisuuskomitean seuraavaan kokoukseen mennessä.

Lue lisää:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.