Mainos

Lentoyhtiöiden kurssit romahtivat

Lentoyhtiöiden pörssikurssit romahtivat tänään sen jälkeen, kun American Airlinesin matkustajakone syöksyi maahan New Yorkissa. Useiden lentoyhtiöiden kurssit putosivat kymmenkunta prosenttia, ja kauppa muutamien yhtiöiden osakkeilla keskeytettiin.

Tilanne on lentoyhtiöiden kannalta paha, oli Queensin tragedia terrori-isku tai puhdas onnettomuus. Syyskuun 11. terrori-iskujen jälkeen lentoliikenne on ajautunut syvään lamaan, ja tuhoisa syöksy New Yorkissa oli omiaan viemään viimeisenkin luottamuksen lentoyhtiöiltä.

American Airlinesin emoyhtiön AMR:n kurssi putosi New Yorkin pörssissä 1,16 dollaria 16,97 dollariin heti onnettomuuden jälkeen. American Airlines oli menettänyt kaksi konetta jo syyskuun 11. päivän iskuissa.

Yhdysvaltain kolmanneksi suurin lentoyhtiö Delta sekä Continental Airlines romahtivat yli 10 prosenttia.
Jos lentoliikenne ajautuu vielä syvempään lamaan, erityisesti Continentalin tulevaisuus joutuu vaakalaudalle.

Euroopassa hollantilainen KLM ja italialainen Alitalia putosivat yli 10 prosenttia ja SAS 9 prosenttia. Kaupankäynti Alitalian osakkeella keskeytettiin. British Airways ja Lufthansa selvisivät noin 5 prosentin laskulla.

Finnairin kurssiin isku ei vaikuttanut paljoa. Yhtön osakkeen hinta oli hieman ennen pörssin sulkeutumista liki perjantain päätöslukeman tasolla.

(MTV3-STT-AP-Reuters)

Yhdysvaltain terrori-iskujen jälkeen sanottiin, että jos lentämistä kohtaa uusi onnettomuus tai terroriteko, seuraukset ovat lentomatkailulle kohtalokkaat. Tämän päivän tragedian jälkeen yritykset vähentävät liikematkailua entisestäänkin.

(Talousuutiset 12.11.2001)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.