Mainos

Lentoyhtiöiden korvausrajoitukset poistuivat

EU-maiden lentoyhtiöt eivät enää voi pitää kiinni matkustajavahinkojen korvausrajoituksista. EU:n tekemä korvausrajoitusten poistamispäätös astui voimaan tänään. Lento-onnettomuuteen joutuneilla matkustajilla tai heidän omaisillaan on nyt mahdollisuus saada aikaisempaa mittavampia korvauksia. korvausrajoitusten poistamispäätös astui voimaan tänään.

Lentoyhtiö voi pitää kiinni rajoista vain silloin, kun se pystyy osoittamaan ryhtyneensä kaikkiin tarvittaviin toimiin vahingon estämiseksi. Lisäksi lentoyhtiön tarvitsee osoittaa, ettei se ollut syypää onnettomuuteen. Mikäli matkustajan käytös on johtanut onnettomuuteen, lentoyhtiö vapautuu korvausvelvollisuudesta.

Lentoyhtiöt ovat tästä päivästä alkaen myös velvoitettuja maksamaan uhreille hätäavuksi nimitettyä korvausta. Korvauksen suuruus voi olla runsaat 100 000 Suomen markkaa. Hätäapuun oikeutetun matkustajan korvaus täytyy maksaa 15 päivän kuluessa onnettomuudesta. Apu on tarkoitettu vain henkilövahinkojen korvaamiseen.

Uudet määräykset koskevat ainoastaan sellaisia lentoyhtiöitä, joiden kotipaikka on Euroopassa. Sen sijaan vielä on epäselvää, koskevatko säännöt pelkästään Euroopan sisällä tehtäviä lentoja. Lentoyhtiöt ovat tähän mennessä olleet velvoitettuja maksamaan korvauksia runsaan 160 000 Suomen markan edestä. Useat yhtiöt ovat kuitenkin jo vuosikausia maksaneet uhreille tai näiden omaisille huomattavasti suurempia korvauksia. Finnair luopui matkustajavahinkojen korvausrajoituksista lento-onnettomuuksissa jo vuonna 1996.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.