Mainos

Lentoyhtiöiden irtisanomiset jatkuivat

Lentoyhtiöt jatkoivat tänään ilmoituksiaan lentojen ja henkilöstön vähentämisestä. Yhdysvaltoihin tehdyt terrori-iskut ovat romahduttaneet matkustajamäärät.

Jo ennen iskuja matkustajia oli aikaisempaa vähemmän, koska Yhdysvaltain talouden kasvuvauhdin hiipuminen oli vähentynyt erityisesti liikematkustamista.

Suurimmista leikkauksista tänään ilmoitti amerikkalainen Delta Airlines. Yhtiö irtisanoo 13 000 työntekijää. Lentoja supistetaan 15-20 prosenttia. Myös kanadalainen Air Canada vähentää rajusti väkeään ja lentojaan. Noin 5000 henkilön irtisanomiset supistavat työvoimaa runsaalla 12 prosentilla. Yhtiön runsaasta 240 koneesta 84 pidetään kentillä.

Myös pohjoismainen lentoyhtiö SAS vähentää lentojaan ja nostaa lippujen hintoja Yhdysvaltoihin tehtyjen terrori-iskujen vuoksi. Yhtiö ei vielä tänään ilmoittanut irtisanomisista, mutta julkisuudessa liikkuneiden tietojen mukaan 800-1100 työpaikkaa on vaarassa.

SAS vähentää lentokapasiteettiaan 12 prosentilla ja lopettaa lennot viiteen kohteeseen. Lopetettavat kohteet ovat Kaliningrad, Tel Aviv, Barcelona, Delhi ja Lontoon Stanstead. Moniin muihin kohteisiin lentojen määrä vähenee.

Lokakuun alussa lentojen hintoja nostetaan 5 prosenttia. Tämä johtuu vakuutusten kallistumisesta. Myös lisääntyneet turvallisuusmääräykset ovat nostanet kuluja. Säästöohjelman arvioidaan parantavan SASin ensi vuoden tulosta 500-600 miljoonalla kruunulla. SAS on Pohjoismaiden suurin lentoyhtiö.

Lentoja ja väkeä vähentää myös mm. itävaltalainen Austrian Airlines.

(MTV3-STT-Reuters-NTB-TT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.