Mainos

Lentoyhtiö Finncommille rajoituksia vaaratilanteiden takia

Seinäjokelainen lentoyhtiö on joutunut useisiin vakaviin vaaratilanteisiin viime aikoina. Ilmailuhallinto on puuttunut Finncommin toimintaan poikkeuksellisen kovin rajoituksin. Yhtiö pitää Ilmailuhallinnon rajoituksia perusteltuina ja aikoo korjata puutteensa.

Ilmailuhallinto on rajoittanut lentoyhtiö Finncommin toimintaa. Finncomm ei toistaiseksi saa lentää kaikissa sääolosuhteissa, ja perämiesten kokemusvaatimuksia on tiukennettu.

Seinäjokelaisen Finncommin koneille on sattunut kuukauden kuluessa kolme vakavaa vaaratilannetta. Viime vuonna vaaratilanteita oli yhteensä kymmenen.

Viime vuoden lopulla yhtiön kone ajautui laskussa kiitotien sivuun ja rikkoi kaksi lamppua. Uudenvuodenpäivänä kone lähestyi lentokenttää liian matalalla, koska korkeusmittarin asetukset olivat väärin. Tammikuun toisessa tapauksessa kone kallistui 45 astetta ja nokka nousi liian ylös, koska miehistö alkoi asettaa lentoreittiä kesken nousun. Reitti olisi pitänyt asettaa jo maassa.

Ilmailuhallinnon apulaisjohtaja Eero Kausalainen sanoosanomalehti Pohjalaisessa, että Finncommin rajoitukset ovat poikkeuksellisen järeitä. Hän ei muista uraltaan vastaavia toimia.

Kausalaisen mukaan vaaratilanteet ovat johtuneet lentäjien virheistä. Ilmailuhallinto määräsi yhtiön lentäjille lisäkoulutusta. Normaaliin toimintaan se saa palata, kun puutteet on korjattu.

Finncomm: Puutteet käydään läpi perusteellisesti

Finncommin mukaan Ilmailulaitoksen asettamat rajoitukset perustuvat yhtiön itse raportoimiin tilanteisiin ja kehittämisehdotuksiin.

Yhtiön toimitusjohtaja Juhani Pakari pitää Ilmailuhallinnon päätöksiä perusteltuina.

- Rajoituksilla varmistetaan, että toiminta on turvallista. Olemme käyneet menetelmämme lävitse ja nyt pohditaan, millä tavoin voimme välttyä virheiltä jatkossa, Pakari sanoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.