Mainos

Lentoturvallisuushallinto tarkasti egyptiläiskoneen

Suomen lentoturvallisuushallinto teki alkuviikosta turvallisuusratsian egyptiläisen lentoyhtiön Luxor Airin lentokoneessa. Ns. ramppitarkastus toteutettiin Jyväskylän lentoasemalla, jonne MD-83-merkkinen kone kuljetti lomamatkalaisia.

Jaostopäällikkö Eero Kausalainen lentoturvallisuushallinnon lentotoimintatoimistosta kertoi, että tarkastuksessa ei löytynyt mitään syitä rajoittaa koneen lentoja. Kone sai ainoastaan yhden huomautuksen, joka liittyi uudistuviin teknisiin määräyksiin. Lentoturvallisuushallinto tarkastaa Kausalaisen mukaan vuosittain keskimäärin nelisenkymmentä ulkomaista lentokonetta.

Viime vuonna henkilöstöpulan vuoksi turvallisuustarkastukset jäivät seitsemään. Nyt toimintaa on jälleen tarkoitus lisätä. Ratsioita johtamaan etsitään parhaillaan päätoimista henkilöä. Asemataso- eli ramppitarkastusten kohteina ovat ulkomaisten yhtiöiden lentokoneet, kun ne vierailevat Suomen lentokentillä. Pääosa ramppiratsioista on keskittynyt Helsinkiin, mutta niitä on myös Lapin lentokentillä.

Vastaavaa toimintaa harjoitetaan useimmissa läntisen Euroopan maissa ja Yhdysvalloissa. Kotimaisten lentoyhtiöiden turvallisuutta lentoturvallisuushallinto valvoo laajemmin. Tarkastukset voidaan kohdistaa kaikkiin lentotoiminnan vaiheisiin, ja tarkastajat saattavat osallistua lennoille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.