Mainos

Lentoturman kapteenilla ei koulutusta

Helmikuussa New Yorkin osavaltiossa sattuneen lentoturman syyksi on paljastunut huono pilottikoulutus ja säännöistä piittaamattomuus. Helmikuun 12. päivänä lähellä Buffalon lentokenttää maahan syöksyneessä matkustajakoneessa kuoli 49 ihmistä.

Lentoturman tutkinnassa kävi ilmi, ettei konetta lentänyt kapteeni ollut saanut tarvittavaa koulutusta koneen kaikista turvajärjestelmistä. Tietämättömyys turvajärjestelmien toiminnasta ja turvallisuusmääräysten laiminlyönti johtivat maahansyöksyyn.

Kone oli kenttää lähestyttäessä kytketty automaattiohjaukselle, mikä on matalalla lennettäessä kielletty. Kone lensi liian matalalla nopeudella ja oli vaarassa sakata. Sakkauksen estämiseksi päälle kytkeytynyt turvajärjestelmä käänsi koneen kevyeen syöksyyn maata kohti, jotta kone saisi lisää vauhtia ilmassa pysyäkseen.

Turvajärjestelmästä tietämätön kapteeni säikähti äkillisestä syöksystä, ja yritti korjata koneen asentoa vetämällä välittömästi nokkaa ylös. Tällöin kone ei kuitenkaan saanut tarpeeksi vauhtia ja seurauksena oli maahansyöksy.

Mustaa laatikkoa tutkittaessa on myös todettu kapteenin ja perämiehen vitsailleen keskenään lähestymisen aikana, eivätkä he näin ollen keskittyneet tarpeeksi ohjaamiseen.

(MTV3-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.