Mainos

Lentorajoitukset jatkuvat huomisiltaan asti

Suomen ilmatila sulkeutuu jälleen kokonaan kaupallisilta lennoilta puoliltaöin. Koneita ei laskeudu tai nouse miltään Suomen lentoasemalta huomiseen kello 18:een asti.

- Uusien ennusteiden mukaan näyttäisi siltä, ettei kaupallista lentoliikennettä voida harjoittaa ennen sitä, kertoi Finavian liiketoimintajohtaja Reijo Tasanen.

Liikennerajoitus ei toistaiseksi koske näkölentosääntöjen mukaan lentävää liikennettä, eli pääasiassa yleis- ja harrasteilmailua.

Tasasen mukaan varmaa ei ole sekään, että kentät tai joitakin kenttiä voitaisiin avattaisiin juuri huomenna iltakuudelta. Hän viittasi tämänpäiväiseen tilanteeseen, jolloin muun muassa Helsinki-Vantaan ja Turun lentoasemat jouduttiin sulkemaan kolme tuntia aiottua aiemmin.

- Säässä tapahtuu yllättävän nopeita käännöksiä. Siksi on erittäin vaikea sanoa, mikä on tilanne huomenna kello 18:n jälkeen.

Aukko tuhkapilvessä aukaisi Suomessa kolme lentoasemaa hetkeksi tänään. "Vilkkainta" oli Helsinki-Vantaalla, josta lähti viisi ja jonne tuli kolme lentoa. Tampere-Pirkkalan ja Turun lentoasemilla oli tätäkin hiljaisempaa.

Tänään kentistä myöhäisimpään auki ollut Tampere-Pirkkala sulkeutuu puoliltaöin. Helsinki-Vantaalla ja Turussa lentoliikenne oli loppunut jo iltakahdeksalta, kolme tuntia alun perin aiottua aiemmin. Finavia päätti lyhentää Helsinki-Vantaan ja Turun aukioloaikoja saatuaan Ilmatieteen laitoksen uudet ennustekartat, jotka kertoivat vulkaanisessa tuhkaesiintymässä tapahtuneista muutoksista.

Ilman tuhkapitoisuus oli tänään tilapäisesti alhaisempi Pohjoismaiden keskiosissa, mutta uusi tiheämpi tuhkapilvi saapuu lännestä huomenna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.