Mainos

Lentomatkustajat varautuneita viivästyksiin

Tilanne Helsinki-Vantaan lentoasemalla on pysynyt aamulla rauhallisena lentoemäntien ja stuerttien lakosta huolimatta.

Matkustajat näyttävät varautuneen Finnairin lentoemäntien ja stuerttien lakon aiheuttamiin viivästyksiin. Jyväskyläläinen pariskunta Anneli ja Aimo Viitanen oli Helsinki-Vantaan lentoasemalla useita tunteja ennen koneen lähtöä.

- Varasimme poikkeuksellisen paljon aikaa menomatkalle, kun Keski-Suomesta kuitenkin tultiin, Anneli Viitanen kertoi aamulla.

Kaksikko oli matkaamassa kahdeksi viikoksi Teneriffalle. He olivat lentoasemalla jo puoli kuuden aikaan aamulla, kun Espanjan lomakohteeseen lähtevän koneen oli alun perin määrä lähteä kahdeksan jälkeen. Poikkeusaikataulun mukaan lento lähteekin vasta puolen päivän jälkeen.

- Luotettiin vain siihen, että kaikki menee hyvin, kun lomalähtöjen pitäisi kuitenkin lähteä normaalisti, Anneli Viitanen sanoi.

Viitaset olivat seuranneet lakonuhan kehittymistä tiedotusvälineistä monta päivää.

- Seurasimme eilen tilannetta televisiosta ja radiosta, mutta onneksi tämä ei pilannut lomasuunnitelmia, Anneli Viitanen iloitsi.

Myöhästymisiä odotettavissa pitkin päivää

Finnairin lentoemäntien ja stuerttien lakko ei siis ole tyystin hiljentänyt liikennettä Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Kiirettä riitti varhain aamulla lentoaseman ulkomaanterminaalissa, vaikka matkustajia olikin tavallista vähemmän peruuntuneiden lentojen vuoksi.

Osastonjohtaja Ville Iho Finnairilta kertoo, että päivän aikana tulee mahdollisesti vielä myöhästymisiä lakon takia.

- Yllättävän rauhalliselta näyttää. Mitään kaaosta ei ole näyttänyt syntyvän, vaikka tänään valtaosa lennoista hoidetaan poikkeusaikataulun mukaan. Paljon on tullut kyselyitä, mutta ihmiset ovat toimineet hyvin ja olleet matkatoimistoihin paljon yhteydessä, Iho kertoo.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.