Mainos

Lentomatkustaja, pidä kiinni oikeuksistasi!

EU-komissio muistuttaa, että unionin määräykset lentomatkustajien oikeuksista pätevät myös Islannin tulivuorenpurkauksen kaltaisissa poikkeustilanteissa.

Komissio muistuttaa, että lentoyhtiöt ovat velvollisia korvaamaan matkustajille peruuntuneen lennon tai tarjoamaan heille vaihtoehtoisen keinon päästä määränpäähänsä.

Niin ikään lentomatkustajat ovat oikeutettuja virvokkeisiin, aterioihin ja tarvittaessa myös majoitukseen viivästyneitä lentoja odottaessaan. Lentoyhtiöt ovat velvoitettuja huolehtimaan myös siitä, että matkustajille tiedotetaan lentojen peruuntumisista ja heidän oikeuksistaan ongelmatilanteissa.

Sen sijaan lentoyhtiöt eivät tässä tapauksessa ole velvollisia korvaamaan lentomatkustajille lentojen viivästymisistä ja peruuntumisista aiheutuneita taloudellisia tappioita, sillä lentoyhtiöt eivät ole syypäitä peruuntumisiin.

EU:n liikennekomissaarin Siim Kallaksen tiedottaja Helen Kearns muistutti tiedotustilaisuudessa Brysselissä, että matkustajien oikeudet koskevat kaikkien EU-maista nousevien lentojen matkustajia, vaikka lentoyhtiö tulisikin unionin ulkopuolelta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.