Mainos

Lentomatkustaja kuoli ilmakuoppien takia

Japanilainen 32-vuotias nainen kuoli ja 110 matkustajaa loukkaantui myöhään eilen illalla, kun Tokiosta Honoluluun matkalla ollut yhdysvaltalainen lentokone osui ilmapyörteeseen Tyynen valtameren yllä.

Boeing 747-kone oli ehtinyt lentää kaksi tuntia ja oli 10 000 metrin korkeudessa, kun siihen iski voimakas pyörre ja kone putosi äkisti 300 metriä. Ilman turvavyötä olleet matkustajat sekä koneessa ollut irtain iskeytyivät tällöin koneen kattoon. Onnettomuuden jälkeen kone palasi turvallisesti Tokioon Naritan lentokentälle. Lentoyhtiön edustajan mukaan kymmenen matkustajaa ja yhdeksän miehistön jäsentä tarvitsivat sairaalahoitoa. Useimmat loukkaantuneista kärsivät ruhjeista, mutta joidenkin vammat olivat vakavia.

Alustavien tietojen mukaan turvavöiden kiinnittämiseen kehottavan kyltin valo paloi lennon aikana, mutta tästä huolimatta jotkut matkustajat jaloittelivat koneen käytävillä onnettomuuden sattuessa. Yhdysvaltain ilmailuviranomaisten mukaan lennon vaiheet taltioineet ns. mustat laatikot toimitetaan tutkittaviksi Washingtoniin. Viranomaiset haluavat selvittää onnettomuuden vaiheiden lisäksi sen, kuinka koneen miehistö toimi onnettomuuden sattuessa. United Airlines -yhtiön koneessa oli 374 matkustajaa ja 19 miehistön jäsentä.
(STT-AFP-Reuters)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.