Mainos

Lentoliikenteen matkustajamäärät kovassa kasvussa

Aasian-liikenne kasvoi vuoden toisella kolmanneksella yli 30 prosenttia.

Suomen ja ulkomaiden välisen reittiliikenteen matkustajamäärät kasvoivat voimallisesti vuoden toisella kolmanneksella eli touko-elokuussa.

Ilmailulaitoksen tytäryhtiön Airpron tänään julkistamien tietojen mukaan eniten kasvoi Aasian-liikenne. Sen kasvu oli hieman päälle 30 prosenttia viime vuodesta. Keskimäärin matkustajien määrä lisääntyi 13 prosenttia.

Selvityksen mukaan Oneworld-yhteenliittymä menetti edelleen markkinaosuuttaan, joskin Finnairin panostus Aasian-liikenteeseen hidasti ryhmän osuuden laskua aiemmasta. Nyt liittoutuman markkinaosuus oli runsaat 53 prosenttia. Viime vuoden vastaavasta ajankohdasta osuus pienentyi lähes 1 prosenttiyksiköllä. Finnairin ohella ryhmään kuuluu muiden muassa brittiyhtiö British Airways.

Myös Suomen lentoliikenteen kakkonen eli Star-ryhmä menetti markkinaosuuttaan. Nyt sen osuus oli tasan 26 prosenttia. Vuosi sitten lukema oli lähes 27 prosentissa. Star-ryhmään kuuluu esimerkiksi SAS.

Vaikka halpalentomarkkinoilta poistui kauden aikana kaksi yhtiötä, halpalehtoyhtiöiden siivu kokonaismarkkinoista kasvoi hieman päälle 7 prosenttiin. Se on lähes 2 prosenttiyksikköä enemmän kuin vuosi sitten.

Airpro tuottaa ja kehittää lentoasema- ja matkapalveluita lentoyhtiöille ja matkustajille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.