Lentoliikenne sujunut ongelmitta Turussa

Helsinki-Vantaan lentoaseman varakenttänä tänään toimiva Turun lentoasema on selviytynyt poikkeuksellisen suuresta lentoliikenteestä hyvin. Helsinki-Vantaa on suljettuna tänään, jotta lakon vuoksi alimiehitetty lennonjohto saa lepopäivän.

Aamulla sattui muutamia myöhästymisiä, mutta päivän mittaan aikataulut ovat pitäneet paremmin. Osittain myöhästymiset johtuivat Keski-Euroopan rajoituksista, jotka viivästyttivät muutamien koneiden lähtöä.
-Aamulla oli lähtöselvityksissä ruuhkaa, koska monet matkustajat tulivat suoraan Turun kentälle, kertoo asemapalvelupäällikkö Antti Penkkala.

Helsinki-Vantaan lentoasemalta lähteneet matkustajat kuljetettiin lähtöselvityksen jälkeen busseilla Turkuun. Penkkalan mukaan lähes kaikki matkustajat ovat ymmärtäneet poikkeuksellisen tilanteen ja suhtautuneet asiaan rauhallisesti.
-Turun aseman suurremontti aiheuttaa luonnollisesti vähän murheita, sillä kaikki rakennuksen tilat eivät ole käytössä, jatkoi Penkkala.
Ruuhkiin oli varauduttu henkilökunnan määrää lisäämällä.
-Meillä on omaa väkeä työssä viitisenkymmentä ihmistä, ja saman verran henkilöstöä on lainassa Helsingistä, kertoi Penkkala.
(STT)


Lue myös:

    Uusimmat