Mainos

Lentoliikenne on palautumassa normaaliksi

Lentoliikenne on Finavian mukaan palaamassa hiljalleen normaaliksi eilisen lumimyräkän jäljiltä. Helsinki-Vantaan lentoaseman pr-päällikkö Annika Kåla kehottaa matkustajia kuitenkin varautumaan myöhästymisiin tänäänkin.

- Sään ja kentän puolesta kaikki on kunnossa, mutta nyt kysymys on siitä, miten lentoyhtiöiden oma rotaatio saadaan pelamaan. Toivottavasti suma saadaan iltapäivään mennessä purettua kokonaan, Kåla sanoo.

Osa koneista on edelleen myöhässä, ja lentoyhtiöt peruuttivat joitakin aamun ja päivän lentoja. Matkustajat saavat tiedon mahdollisista peruutuksista ja myöhästymisistä omalta lentoyhtiöltään.

Tuuli haittasi, lumi ei

Eilen lentoyhtiöt peruuttivat lähes 30 lentoa. Lentoliikennettä hidasti kova ja puuskittainen tuuli, jonka takia Helsinki-Vantaan kolmesta kiitoradasta voitiin käyttää ajoittain vain yhtä.

Useita lentoja ohjattiin varakentälle, ja kaikkiaan lähes 200 lentoa myöhästyi aikataulustaan. Pisin myöhästyminen oli 5,5 tuntia. Eilen Helsinki-Vantaan lentoasemalta jouduttiin käännyttämään kymmenen konetta muille kentille.

Finavian pr-päällikkö Annika Kåla kertoo, että lentoasemalla ollaan talvisin korkeammassa valmiustilassa kuin kesäaikaan, johtuen juuri vaihtelevista sääolosuhteista. Ongelma ei nytkään siis ollut varustautuminen lumimyrskyyn, vaan lentoja haittasi ennen kaikkea kova, puuskittainen tuuli.

Helsinki-Vantaan kiitoradoille voimakas pohjoissuunta on nousujen ja laskujen kannalta erityisen huono yhdistelmä kiitoratojen suuntien vuoksi.

Lentokentällä matkustajat joutuivat odottamaan myös tavaroitaan, koska niiden purku sujui normaalia hitaammin. Helsinki-Vantaalla oli yöllä ongelmia myös taksien riittävyyden kanssa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.