Mainos

Lentoliikenne Norjassa takkuaa yhä

Norjan lentoliikenteen takkuaminen on yhä tänään jatkunut iltapäivällä ja alkuillasta, vaikka Etelä-Norjan lennonjohtajat palasivat töihin.

Tilanne Gardermoenin kansainvälisellä lentoasemalla lähellä Osloa oli norjalaisviestimien mukaan edelleenkin sekasortoinen. Lennoissa oli peruutuksia ja suuria myöhästymisiä, sillä Norjan siviili-ilmailulaitoksen Avinorin mukaan vain 25 prosenttia lennonjohdon normaalikapasiteetista oli käytössä. Norjan uutistoimiston NTB:n mukaan Gardermoenissa peruutettiin jo aamupäivällä kolmisenkymmentä lentoa.

Skandinavian lentoyhtiö SAS kehotti matkustajia mahdollisuuksien mukaan siirtämään lentonsa huomiseksi. Norjalainen Norwegian-lentoyhtiö puolestaan luonnehti tilannetta Gardermoenissa "epätoivoiseksi".

Oslon-lentojen myöhästely jatkui myös Helsingissä. Joitakin iltapäivällä Helsinkiin saapuvia vuoroja oli peruutettu ja lähtevät lennot olivat ainakin muutaman tunnin myöhässä.

Finnair joutui tilanteen vuoksi yhdistämään aamupäivällä kaksi Oslon-lentoaan yhdeksi, kertoi tiedotuspäällikkö Usko Määttä Finnairista. Hän sanoi tilanteen olevan ongelmallinen.

Etelä-Norjan lennonjohtajat lopettivat eilen aamupäivällä työt, mikä johti täyteen sekasortoon Gardermoenissa. Eilisen iltapäivän ja illan lennot Oslosta Helsinkiin ja Helsingistä Osloon peruuntuivat.

Etelä-Norjan lennonjohtajat lopettivat työnsä, koska he ilmoituksensa mukaan eivät pystyneet keskittymään sataprosenttisesti tehtäviinsä. Syyksi lennonjohtajat ilmoittivat järkytyksensä suunnitelmista siirtää Etelä-Norjan lennonjohtokeskus toiselle paikkakunnalle.

(MTV3-STT-NTB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.