Mainos

Lentoliikenne lähes normaali

Etelä-Suomen lennonvarmistusjärjestelmässä eilen ilmennyttä vikaa on korjattu edelleen Tampereen aluelennonjohdossa. Lentoliikenne kuitenkin sujuu jo liki normaalisti, ilmoittaa Ilmailulaitos.

Vian korjaamisen odotettiin jatkuvan vielä ensi yönä. Korjaukselle oleelliset testaukset oli määrä tehdä yön aikana.
Osa tämän päivän lennoista myöhästyi ilmaliikenteen ruuhka-aikaan iltapäivällä noin puoli tuntia. Liikenteen odotettiin palaavan lähes normaaliksi illalla.

Ilmailulaitokselta arvioitiin, että lauantain lentoliikenteen pitäisi sujua aikataulujen mukaisesti. Viikonloppuisin liikenne on vähäisempää kuin arkena.
Ilmailulaitos on paraikaa uusimassa lentotietojen käsittelyjärjestelmäänsä. Hanke käynnistettiin tilauksilla jo 90-luvun alussa.

-Uuden järjestelmän ensimmäinen osa otetaan käyttöön tämän vuoden lopulla Rovaniemellä. Sen jälkeen uusitaan Helsinki-Vantaan lentoasema ensi vuoden alkupuolella, ja ensi vuoden syksyllä on vuorossa Etelä-Suomen lennonvarmistuskeskus Tampereella.
Uudistus parantaa ratkaisevasti lennonvarmistuksen toimivuutta, korosti Ilmailulaitoksen apulaisjohtaja Jorma Alakoski perjantaina. Alakoski myönsi, että aika alkaa pikkuhiljaa viemään terää Suomen nykyiseltä lennonvarmistuksen järjestelmältä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.