Mainos

Lentolakon sovittelu päättynyt tuloksetta

Lennonjohtajalakon sovittelu on päättynyt tältä päivältä tuloksettomana. Osapuolten näkemykset palkankorotuksesta ovat edelleen kaukana toisistaan; sovun etsintä jatkuu kuitenkin huomenna kello 11.

Osapuolten näkemyserot ovat valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen mukaan yhä merkittävät. Kiistaa soviteltiin valtakunnansovittelijan johdolla tänään seitsemän tunnin ajan. Salonius kuvaili päivän olleen "enemmän hyödyllinen kuin haitallinen", mutta ei halunnut tarkemmin arvioida, milloin kiista voisi ratketa. Mitään läpimurtoa ei kuitenkaan ole näköpiirissä.

Lennonjohtajien yhdistys ja Liikenne- ja erityisalojen työnantajat palaavat sovittelijan toimistoon jälleen huomenna kello 11. Jo puolitoista viikkoa jatkunutta työriitaa soviteltiin Saloniuksen johdolla edellisen kerran viime perjantaina. Tuolloin valtakunnansovittelija totesi osapuolten näkemysten olevan niin kaukana toisistaan, että lakko saattaisi jatkua jopa viikkoja. Viimeksi lakkoa soviteltiin viikko sitten perjantaina ja neuvottelut katkesivat tunnin sisällä.

Finnair jättioperaatioon

Helsinki-Vantaan lentoaseman lennonjohto on suljettu lauantaina, jos Ilmailulaitoksen palveluksessa olevien lennonjohtajien lakko jatkuu. Helsinki-Vantaalta ei ole silloin mitään lentoliikennettä, koska lakon aikana työskentelevät lennonjohtajat pitävät lentoturvallisuussyistä lepotaukoa. Finnairin ulkomaan tilaus- ja lomalennot lennetään lauantaina Tampereen-Pirkkalan ja Turun lentoasemilta. Lisäksi lennetään Ivalosta Kittilän kautta Zürichiin yksi edestakainen tilauslento. Kaikki kotimaan lennot on peruutettu.

Lentojen siirtyessä käyttämään Turkua ja Tamperetta Finnair ryhtyy jättioperaatioon, kun lentoasemien kautta kun kulkee lauantaina mennen tullen noin 10 000 matkustajaa.
-Kuljetamme tilaus- ja lomalentoja palvelemaan peräti 15 rekallista tavaraa - tekniikkaa, portaita, catering-tuotteita ja -välineitä jne. Matkustajia kuljettamaan tuodaan lentoasemille kaikkiaan 40 bussia, kertoo Finnairin tiedotuspäällikkö Usko Määttä.

Lähtöselvitykset Helsingissä, Turussa ja Tampereella

Turusta lähtee lauantaina 15 Finnairin tilauslentoa ja Tampereelta viisi. Linja-autoja tarvitaan kuljettamaan matkustajia Helsingistä lähtöasemille. Ulkomaan reittilennoista lennetään lauantaina vain kolme kaukolentoa sekä aamulento Vaasasta Tukholmaan. Bangkokin-lento saapuu Turkuun ja Osakan-lento Tampereelle. Lento Tokioon lähtee Tampereelta.

Tilauslentojen lähtöselvitystä tehdään lauantaina niin Helsingissä kuin Turussa ja Tampereellakin. Helsingissä on MD-11-koneelle oltava lähtöselvityksessä neljä ja puoli tuntia ennen koneen aikataulunmukaista lähtöä Turusta tai Tampereelta. Vastaavasti Boeing 757 -koneelle on Helsingissä oltava lähtöselvityksessä neljä tuntia ja 15 minuuttia ennen koneen lähtöä. Linja-autot Helsingin lentoasemalta lähtevät Turkuun ja Tampereelle kolme ja puoli tuntia ennen koneen lähtöä Turusta tai Tampereelta.
-Asiakkaille on linja-autoihin varattu matkan ajaksi voileipiä ja virvokkeita, kertoo Määttä.
Jos matkustaja kuitenkin haluaa tehdä Helsingin sijasta lähtöselvityksensä Turussa tai Tampereella, on paikalla oltava 75 minuuttia ennen koneen lähtöaikaa.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.