Mainos

Lentolakon osapuolet yhä neuvottelupöydässä

Finnairin matkustamohenkilökunnan lakko on jatkunut jo kymmenen päivää. Lakon osapuolet ovat edelleen kokoontuneina valtakunnansovittelijan toimistoon.

Finnairin ja matkustamohenkilöstön edustajat aloittivat sovittelun Esa Lonkan johdolla aamupäivällä. Silloin molemmat osapuolet katsoivat, että neuvotteluissa on tapahtunut edistystä. Tästä huolimatta alkuiltaan mennessä Lonka ei ollut jättänyt kiistaan uutta sovintoesitystä.

Valtakunnansovittelijan toimistolla olevan politiikan toimittajan Vesa Kallionpään mukaan Lonka on keskustellut osapuolten kanssa päivän aikana yhdessä ja erikseen.

- Henki täällä on sellainen, että ratkaisua haetaan tosissaan. Sovittelun kestosta ei voi vielä kuitenkaan sanoa mitään.

Suurimmat erimielisyydet koskevat edelleen vapaapäiviä eli työaikaa ja ulkomaisen työvoiman käyttöä.

Työtaistelu on alkuviikolla pysäyttänyt vain noin kolmanneksen Finnairin lennoista. Lomalennot on kyetty hoitamaan lähes normaalisti.

Mikäli esitys saadaan aikaan, se vaatii osapuolten päättävien elinten hyväksymisen. Molemmat osapuolet kykenisivät tarvittaessa tekemään päätökset vielä tämän illan aikana.

(MTV3)

Katso Vesa Kallionpään juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.