Mainos

Lentolakko vaikuttaisi tuhansien lentoihin

Huomenna uhkaavan lentoemäntien ja stuerttien lakon sovittelu jatkuu parasta aikaa valtakunnansovittelijan toimistolla.

Lakko vaikuttaisi tuhansien matkustajien lentoihin. Jos lakko alkaa huomenna, se pysäyttää ison osan Finnairin ja Blue1:n lennoista.

- Kovasti tehdään töitä, jotta sopu saataisiin aikaan, toteaa Suomen lentoemäntä- ja stuerttiyhdistyksen puheenjohtajana Thelma Åkers.

Kiistan osapuolet tapaavat toisensa seuraavan kerran tänään kello 17. Åkers ei halua ennakoida mahdollisuuksia sovintoesityksen jättämiseen. Lentoemäntä- ja stuerttiyhdistyksen ylimääräinen valtuusto on kuitenkin koolla tänä iltana.

Finnairista kerrotaan, että mahdollinen lakko pysäyttäisi huomattavan osan Finnairin liikenteestä. Yhtiön mukaan lomalennot pyrittäisiin hoitamaan kuitenkin normaaliin tapaan. Blue1 pyrkii lentämään suurimman osan lennoistaan. Blue1:n viestintäjohtaja Tom Christides arvioi, että he pystyvät lentämään jopa 60-70 prosenttia lennoista.

Lentoyhtiöiden mukaan tilanne on aiheuttanut paljon kyselyjä. Mahdollisista lentojen peruutuksista yhtiöt pyrkivät tiedottamaan asiakkailleen tekstiviestitse tai puhelimitse. Yhtiöt myös kehottavat asiakkaita seuramaan yhtiöiden nettisivuja.

(MTV3 - STT)

Katso Vesa Kallionpään raportti

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.