Mainos

Lentolakko kuumentaa tunteita verkkokeskusteluissa

Lentoliikenteen lakkoa yritetään jälleen lopettaa, mutta suomalaiset verkkokeskustelijat alkavat jo hiiltyä - Osa Finnairin toimintaan, osa lentoemäntien vaatimuksiin.

Keskustelu käy kuumana useilla keskustelusivustoilla ja myös MTV3 Uutisten kommentointiosioissa.

Lentoemäntä- ja stuerttiyhdistys hylkäsi viime maanantaina ensimmäisen sovintoesityksen. Tämä on aiheuttanut joissain keskustelijoissa suurta närkästystä.

"Kenkää lakkoilijoille! Ottakaa tilalle kauniita aasialaisia ulkoistusfirmasta, he tekevät työt eivätkä valita." (mtv3.fi)

"Ja lentoemot ovat taatusti sitä mieltä, että nekin kolme miljardia (jotka Finnair laittaa uusiin koneisiin) pitäisi antaa heille, koska he ovat kuitenkin yhtiön napa ja tärkein toimielin. Onhan kahvin kaataminen ja eineksien tarjoileminen vaativaa hommaa, kun sitä joutuu tekemään kahdella kielellä." (mtv3.fi)

"Lentoemo, keitä kahvi, kerro varotoimenpiteet, jaa sämpylä, keitä kahvi, kerro varoroimenpiteet, mene ulos lentokoneesta, pidä parin päivän vapaa ja sama uudestaan." (mtv3.fi)

"Ei ole ahneudessa rajaa. Miksi ylihinnoitetulle henkilökunnalle pitäisi vielä maksaa lisää palkkaa?" (mtv3.fi)

"Suomi kärsii. Haukun kyllä seuraavan kerran kun näen noita lentoemoja!" (mtv3.fi)

"Kiitos sydämellisesti lentoemo-ja stuerttiyhdistys! Vain yli puoli vuotta sitten tilattu ja odotettu matka rankan vuoden jälkeen... peruttu." (suomi24)

"Ruusuja lentoemännille"

Lentoemännät saavat myös sympatiaa. Moni keskustelija näkee lentoemännät vain pelinappuloina isojen pomojen riidoissa.

"Aika hanakasti ovat ihmiset antamassa lentoemäntien työt ulkomaalaisille. Entäs kun sama kohtalo odottaa omaa työpaikkaa?" (mtv3.fi)

"Varmaan aika moneen työhön olisi mahdollista saada halvempi tekijä ulkomailta. Suomalaiset ovat todellisia omaan napaan tuijottajia. Niin kauan soitetaan suuta kunnes vapaiden ja palkan pienennys sattuu omalle kohdalle." (mtv3)

"On se kumma, kun kannattaa otaa takkiinsa miljoonia päivässä, eikä voi sopia sopimusta, joka on niinkin naurettava palkankorotus 0,6 %" (mtv3.fi)

"Lentoemännät ovat ainoita rohkeita tässä maassa." (mtv3.fi)

"Lakko voitetaan ensin yhdessä. Lentoemäntiä ei jätetä yksin, vaatii mitä vaatii. Ruusuja lentoemännille ,olette upeita!" (mtv3.fi).

"Yhteydet hoituvat ilman Finnairiakin"

Myös Finnairin toiminta saa osansa kommenttiryöpystä. Finnairin hallituksen puheenjohtaja Christoffer Taxell sanoo, että pelissä on nyt Finnairin tulevaisuus. Moni keskustelija on kuitenkin sitä mieltä, että Finnair tuhoaa toimillaan itsensä.

"Minusta Suomi ei pienenä maana tarvitse kansallista lentoyhtiötä. Kyllä nämä yhtydet hoituu ilman Finskiä aivan mainiosti. Ei tästä räpistelystä ole kuin harmia." (mtv3.fi)

"Ellei Finnair pärjää kilpailussa, niin sitten sellaista firmaa ei tarvita. Ei tuolla tarvitse uhkailla työntekijöitä. Ärsyttää nuo ainaiset työntekijöiden selkänahasta tehtävät säästötoimenpiteet kilpailukyvyn säilyttämisen varjolla." (mtv3.fi)

"Miten mahdollista, että kannattamaton yhtiö ostaa koneita 3 miljardilla eikä ole vara maksaa työntekijöille palkka millä tulisi toimeen?" (mtv3.fi)

Jos sopua ei tänään synny, muiden ammattiliittojen tukilakot vaikeuttavat lentoliikennettä huomattavasti. Tähän asti Finnair on kyennyt kuljettamaan lähes puolet matkustajistaan. Lomalentoihin tukitoimet vaikuttavat vain vähän.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.