Mainos

Lentokonetta uhannut mies pidätettiin

Ruotsin poliisin pidätti eilen illalla 35-vuotiaan miehen, joka oli uhannut pommilla Kanariansaarilta Ruotsiin palaavaa matkustajakonetta.

Kone laskeutui illalla suurten turvatoimien saattelemana Kööpenhaminan Kastrupin lentokentälle, ja sen 280 matkustajaa pääsivät jatkamaan matkaansa vasta kuuden tunnin kuluttua. Mitään pommia ei löydetty.

Mies soitti hätänumeroon hiukan ennen klo 20:ta paikallista aikaa ja kertoi, että Premiair-yhtiölle kuuluvassa Kanarialta palaavassa lentokoneessa on pommi. Kone ohjattiin Kastrupiin, jossa Tanskan poliisi oli ryhtynyt suuriin turvatoimiin. Vasta silloin matkustajille kerrottiin, että kyse oli pommiuhasta. Eräs matkustaja kertoi, että matkustajat olivat huolissaan, mutta pakokauhua ei syntynyt.

Matkustajat ja 13 hengen miehistö evakuoitiin, jonka jälkeen poliisi tarkasti koneen koirien kanssa. Pommia ei löytynyt, ja kone sai jatkaa matkaansa määränpäähänsä Ruotsin Landvetteriin. Poliisi jäljitti uhkaussoiton erääseen asuntoon Göteborgissa, ja siellä ollut 35-vuotias mies pidätettiin. Hän tunnusti myöhemmin uhanneensa konetta. Teon vaikutttimet ovat epäselvät.
(STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.